Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ένας αστυνομικός νεκρός από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Virginia Tech

Ένας αστυνομικός νεκρός από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Virginia Tech

Ένοπλος εισέβαλλε την Πέμπτη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας και σκότωσε έναν αστυνομικό ενώ ένα δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε μάλλον ανήκει στο δράστη. Οι φοιτητές και το προσωπικό παρέμεναν για ώρα με αίτημα του Πανεπιστημίου σε ασφαλείς χώρους μέχρι που εντοπίστηκε το πτώμα του. Στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2007 φοιτητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 25 πριν αυτοκτονήσει, στο χειρότερο περιστατικό αυτού του τύπου στις ΗΠΑ.

Ένοπλος εισέβαλλε την Πέμπτη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας και σκότωσε έναν αστυνομικό ενώ ένα δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε μάλλον ανήκει στο δράστη.

Οι φοιτητές και το προσωπικό παρέμεναν για ώρα με αίτημα του Πανεπιστημίου σε ασφαλείς χώρους μέχρι που εντοπίστηκε το πτώμα του.

Το περιστατικό έγινε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Μπλάκσμπουργκ της Βιρτζίνιας.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Απρίλιο του 2007 φοιτητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 25 πριν αυτοκτονήσει, στο χειρότερο περιστατικό αυτού του τύπου στις ΗΠΑ.

  • Παρακολουθείστε ειδήσεις για την επίθεση στο Twitter: Virginia TechVATech

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας που φορούσε μία γκρίζα φόρμα και μωβ μπλούζα με κουκούλα, καπελάκι τζόκεϊ ενώ είχε και σακίδιο στην πλάτη.

Ο αστυνομικός, κατά τις μαρτυρίες, σταμάτησε τον ένοπλο για έλεγχο ρουτίνας και εκεί ο δράστης τον πυροβόλησε.

Μετά ο ένοπλος άρχισε να τρέχει προς ένα χώρο στάθμευσης όπου αργότερα βρέθηκε και το δεύτερο πτώμα, που μάλλον πρόκειται για το δράστη.

Όσο ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος δεκάδες βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων ήταν στους χώρους του Πανεπιστημίου..

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο