
Επανέρχονται τα σενάρια για προσυνταξιοδοτική εφεδρεία και στους εκπαιδευτικούς
Οι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης επανέρχονται, σύμφωνα τουλάχιστον με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου. Θα πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν. Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ.
Οι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης επανέρχονται, σύμφωνα τουλάχιστον με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου.
Θα πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν.
Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών-εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.
Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν από την αρχική εφαρμογή του μέτρου, δεν αποκλείεται τελικά να συμπεριληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κυβερνητική δέσμευση έναντι της τρόικας για 30.000 εφέδρους.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ ακόμα και στη σκέψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη» δηλώνει στην ίδια εφημερίδα το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και τέως πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης.
«Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την Παιδεία» συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γ.Αλεβιζάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο που θα εκλεγόταν νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν
- Τάκης Λαμπρίας: Επίκαιρες σκέψεις για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους
- Αγωνιστές GLP-1: Δεύτερο χάπι αδυνατίσματος αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442