Κλειστά και τα δικαστήρια την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας
«Λουκέτο» βάζουν τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιτίθενται στην πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων ώς τις 5 το απόγευμα.
«Λουκέτο» βάζουν τα δικαστήρια της χώρας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.
Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική».
Ακόμη, οι δικαστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι «οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολή της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την κοινωνία, έργο τους».
Τέλος, η ΟΔΥΕ υπογραμμίζει ότι «το ωράριο των δικαστικών υπηρεσιών είναι κατάκτηση, μέσα από αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο».
Να σημειωθεί ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων κατά δύο ώρες (μέχρι 5 το απόγευμα αντί για 3 το απόγευμα που είναι σήμερα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442