Δεν εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά άνεργοι με μία ημέρα εργασίας μέσα στο 2011
Άνεργοι με μόνο ένα μεροκάματο μέσα στο 2011 καλούνται να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά και μάλιστα με την προσαύξηση του 1% ανά μήνα. Μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη θα βρεθούν άμεσα οι άνεργοι που είχαν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα.
Άνεργοι με μόνο ένα μεροκάματο μέσα στο 2011 καλούνται να καταβάλουν την έκακτη εισφορά και μάλιστα με την προσαύξηση του 1% ανά μήνα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη θα βρεθούν άμεσα οι άνεργοι που είχαν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, καθώς ο νόμος δεν τους αναγνωρίζει ως ανέργους αν πριν από την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ είχαν έστω και ελάχιστο εισόδημα.
Τα σχετικά απαντητικά σημειώματα με την απόρριψη της αίτησής τους για εξαίρεση από την εισφορά θα φτάσουν σωρηδόν στο προσεχές διάστημα κρύβοντας και την προσαύξηση που θα τους καταλογιστεί από τον Αύγουστο.
Η ερμηνευτική εγκύκλιος, που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μπορεί να ήταν σαφής, αλλά οι άνεργοι αρχίζουν τώρα να διαπιστώνουν το σκληρό πρόσωπο του νόμου, καθώς:
1. Για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά πρέπει μέσα στο 2011 να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή έστω και μικρού ποσού. Συνεπώς, αν κάποιος εργάστηκε μέσα στο έτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την εισφορά.
2. Το γεγονός γίνεται ακόμα δυσμενέστερο, αφού για το ποσό της εισφοράς λογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης εξαίρεσης μέχρι την έκδοση της αρνητικής απάντησης. Ως εκ τούτου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει εισφορά με καπέλο.
Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι από άλλα Ταμεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442