Αντίπαλο για το Tata Nano ετοιμάζουν οι Renault-Nissan
Δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο γαλλοιαπωνικός όμιλος δρομολογεί την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου που θα κοστίζει 2.500 ευρώ με προορισμό τις αναδυόμενες αγορές.
Τον τίτλο του «φθηνότερου αυτοκινήτου στον κόσμο» από την Ινδική Tata φέρεται να θέλει να κλέψει ο γαλλοιαπωνικός όμιλος σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “La Tribune” το οποίο αναφέρει ότι η Renault-Nissan σκοπεύουν να λανσάρουν αυτοκίνητο που θα κοστίζει 2.500 ευρώ στοχεύοντας κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.
Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της γαλλικής εφημερίδας ο ανταγωνιστής του Tata Nano δεν θα προοριστεί αποκλειστικά στις αναδυόμενες αγορές, καθώς σε δεύτερο χρόνο πρόκειται να περάσει και τις πύλες της γηραιάς ηπείρου.
Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα σε επίσημο επίπεδο, φημολογείται ότι την επίβλεψ η της εξέλιξης του νέου οικονομικού μοντέλου θα αναλάβει ο Gerard Detourbet, μέχρι πρότινος υπεύθυνος για την λεγόμενη «entry range» της Renault, δηλαδή για την εξέλιξη μοντέλων όπως τα Logan και Sandero.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα low-cost μοντέλα του γαλλικού ομίλου όπως τα παραπάνω, κατέγραψαν την περσινή χρονιά 685.000 πωλήσεις, μέγεθος που αντιστοιχεί στο ¼ των συνολικών πωλήσεων της Renault.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.