Ο Valentino Rossi αισιόδοξος, τώρα, για την εξέλιξη της Ducati GP12
Μετά την απογοήτευση που εξέφρασε στο τέλος της πρώτης μέρας δοκιμών της Valencia, τώρα ο Ιταλός υποστηρίζει ότι η μοτοσικλέτα 1.000 κ.εκ. της Ducati για το 2012 αφήνει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης για την εξέλιξή της στη διάρκεια του χειμώνα.
Ο Valentino Rossi, παρόλα όσα είχε δηλώσει στο τέλος της πρώτης μέρας των δοκιμών της Valencia, είπε τώρα ότι η νέα Ducati GP12 -για το πρωτάθλημα MotoGP του 2012- έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και άφησε με τα λόγια του να φανεί μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στο σπορ του χρόνου.
Η Ducati εισήγαγε στις δοκιμές της ισπανικής πίστας ένα επαναστατικό -για τη δική της παράδοση- νέο πλαίσιο αλουμινίου. Οι χρόνοι της ήταν ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω από εκείνους της πρωτοπόρου Honda, αλλά η ιταλική ομάδα είπε ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι πειραματική και όχι η τελική του 2012.
Ο «γιατρός» δήλωσε, συγκεκριμένα: «Αυτές ήταν δύο σημαντικές ημέρες δοκιμών, διότι χρειαζόταν να συλλέξουμε πολλά δεδομένα για τη δουλειά των επόμενων μηνών, η οποία θα είναι κρίσιμη.
Τα θετικά αυτής της μοτοσικλέτας είναι σίγουρα ο κινητήρας, που μου αρέσει, καθώς και ότι συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα από την προηγούμενη. Είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική, από την άποψη ότι μπορείς να πλαγιολισθαίνεις περισσότερο.
Το πλαίσιο δεν είναι κακό, αλλά θέλει δουλειά. Πρέπει να βελτιωθούμε στο φρενάρισμα -διότι χρειάζεται να φρενάρω πιο ισχυρά και πιο αργά- και στην πρόσφυση κατά την επιτάχυνση. Ο Filippo [Preziosi] έχει πολλές ιδέες και τώρα έχουμε λίγο καιρό για να τις εφαρμόσουμε πριν από τις δοκιμές του νέου έτους», κατέληξε.
Ο τεχνικός διευθυντής Filippo Preziosi, εξήγησε: «Ζητήσαμε από τους αναβάτες μας να συγκρίνουν διαφορετικές λύσεις, καθώς υπάρχουν ακόμη παράμετροι του πλαισίου που πρέπει να ορίσουμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, αλλά συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα που τώρα θα χρησιμοποιήσουμε για το σχεδιασμό της μοτοσικλέτας τις επόμενες εβδομάδες».
auto.in.gr
- The Expla-in Project| Συνέδρια ΠΑΣΟΚ: Από τον Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα
- 2026: Μέχρι που πας με το fuel pass – Επιδότηση με το σταγονόμετρο στο… ρεζερβουάρ
- «Ο ουρανός κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη», με τη Ρούλα Πατεράκη στο θέατρο Ψυρρή
- Αφθώδης πυρετός: «Είχα 130 αρνιά να δώσω για το Πάσχα. Τώρα προσεύχομαι να μην μου τα ρίξουν στο λάκκο»
- Σέρρες: 26χρονη τραυμάτισε με μαχαίρι την 23χρονη συγκάτοικό της μετά από καβγά
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- To Eurogroup ψάχνει κοινή απάντηση απέναντι στην ακρίβεια – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι
- Μπορούν οι δυνατές φιλίες να μας χαρίσουν χρόνια ζωής;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442