Νέος έλεγχος από την ΕΕ στο Ασφαλιστικό μέσα στο Νοέμβριο
Έλεγχο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Νοεμβρίου. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, στις 25 Νομβρίου η Ελλάδα μαζί με άλλες πέντε χώρες αξιολογείται για το ασφαλιστικό της σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υποστηριχθούν τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για τις συντάξεις και οι μελέτες βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, ώστε να αποφευχθούν νέες δυσάρεστες ανατροπές.
Έλεγχο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του Νοεμβρίου.
Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, στις 25 Νομβρίου η Ελλάδα μαζί με άλλες πέντε χώρες αξιολογείται για το ασφαλιστικό της σύστημα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υποστηριχθούν τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί για τις συντάξεις και οι μελέτες βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού, ώστε να αποφευχθούν νέες δυσάρεστες ανατροπές.
«Δουλεύουμε από το καλοκαίρι με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς να συντάξουμε τις νέες επικαιροποιημένες μελέτες. Είναι και αυτή μια υποχρέωση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε με στόχο την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η αύξηση της ανεργίας, της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής που υπολογίζεται σε 8 δισ. ευρώ, και η μείωση των μισθών είναι μια σειρά από παράγοντες που επηρεάζουν τις εισφορές και τη βιωσιμότητα των Ταμείων.
Εκτός από τις μελέτες υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα, όπως είναι τα εξής:
* Εφαρμογή της νέας λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.
* Μέτρα για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής που κοστίζει στα Ταμεία 8 δισ. ευρώ ετησίως.
* Αλλαγή του καθεστώτος των επικουρικών συντάξεων (μείωση ποσοστών αναπλήρωσης και ενοποιήσεις Ταμείων) και των εφάπαξ που έχει δρομολογηθεί να γίνει από 1/1/2012.
* Είσπραξη των οφειλών προς τα Ταμεία (11 δισ. ευρώ) που έως το τέλος του 2011 θα αποφέρει έσοδα 1,1 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442