Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ντέρμπι Χίου-Ολυμπιακού την Τετάρτη

Ντέρμπι Χίου-Ολυμπιακού την Τετάρτη

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Χίου με τον Ολυμπιακό δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών. Μία αναμέτρηση που φέρνει αντιμέτωπους τους πρωταθλητές "ερυθρόλευκους" με τους υποψήφιους διαδόχους τους, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει την κόντρα αρκετών πολιστών που ήταν μέχρι πέρυσι συμπαίκτες στον Πειραιά και έχουν πανηγυρίσει μαζί πλειάδα τίτλων.

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Χίου με τον Ολυμπιακό δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών. Μία αναμέτρηση που φέρνει αντιμέτωπους τους πρωταθλητές «ερυθρόλευκους» με τους υποψήφιους διαδόχους τους, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει την κόντρα αρκετών πολιστών που ήταν μέχρι πέρυσι συμπαίκτες στον Πειραιά και έχουν πανηγυρίσει μαζί πλειάδα τίτλων.

Για το ΝΟΧ ο αυριανός αγώνας θεωρείται κομβικής σημασίας, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής σκοπιάς. Οι απώλειες βαθμών από τις ισοπαλίες με Βουλιαγμένη και Πανιώνιο έχουν αφήσει τους νησιώτες ήδη τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ οι μέτριες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνουν αρκετούς να αμφισβητούν την ικανότητα της Χίου να επιτύχει τους υψηλούς φετινούς στόχους της.

Αν και είναι δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Ρούπακας χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» την ομάδα, ένα νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα αναμένεται να προκαλέσει αρκετές… μουρμούρες. Χατζηθεοδώρου και Χατζηδάκης επιστρέφουν μετά από τραυματισμούς και θα βοηθήσουν τους νησιώτες, έστω κι αν δεν είναι 100% έτοιμοι, ενώ Ντόσκας, Θεοδωρόπουλος και Βλοντάκης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή τους το περασμένο καλοκαίρι.

Από την άλλη πλευρά, ο ανανεωμένος Ολυμπιακός αφήνει ως τώρα εξαιρετικές εντυπώσεις και προηγείται στην κατάταξη με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, απέναντι όμως σε υποδεέστερους αντιπάλους. Το πρώτο σοβαρό τεστ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βουλιαγμένη και ήταν επίσης νικηφόρο, αλλά αυτή τη φορά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου καλείται να αντεπεξέλθει σε μία «καυτή» και «εχθρική» ατμόσφαιρα και να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμη το «μέταλλο» του πρωταθλητή. Απών από τους Πειραιώτες θα είναι ο τραυματίας Βαγγέλης Δελακάς.

Στα υπόλοιπα ματς της 5ης ημέρας, η Βουλιαγμένη αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα στον Πειραιά, απέναντι στον ουραγό Εθνικό, ενώ και ο Παναθηναϊκός μάλλον δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο Παλαιό Φάληρο, κόντρα στο Καλαμάκι. Πιο επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή έχει ο Πανιώνιος, τον οποίο περιμένει στην Πάτρα ο ΝΟΠ του Γιάννη Γιαννουρή.

Τα Χανιά θέλουν να αξιοποιήσουν την έδρα τους και να πανηγυρίσουν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ στην Κεφαλονιά το νεοφώτιστο Αργοστόλι και το Παλαιό Φάληρο διεκδικούν τη δεύτερη επιτυχία τους στο πρωτάθλημα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/11

Αργοστολίου 15.00 Αργοστόλι-Παλ. Φάληρο (Κωνσταντινίδης, Μικεδάκης)

«Αντ. Πεπανός» 18.00 ΝΟ Πατρών-Πανιώνιος (Σκαλοχωρίτης, Βασιλείου)

Χανίων 18.00 Χανιά-ΠΑΟΚ (Σταυρόπουλος, Κουρέτας)

Ιωνικό 18.00 Χίος-Ολυμπιακός (Σταυρίδης, Πολυχρονόπουλος)

Πειραιά 20.00 Εθνικός-Βουλιαγμένη (Μπιράκης, Καρκαντελίδης)

Παλ. Φαλήρου 20.00 Καλαμάκι-Παναθηναϊκός (Χατζηαναστασίου, Κατσώνης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο