Για το τέλος Δεκεμβρίου αναβάλλεται η δίκη του Μουμπάρακ
Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και δολοφονίες διαδηλωτών αναβλήθηκε για την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου καθώς εκκρεμεί η έγκριση ή μη αιτήματος για την αντικατάσταση του προέδρου του δικαστηρίου.
Η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και δολοφονίες διαδηλωτών αναβλήθηκε για την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.
Η αναβολή οφείλεται στην αναμονή απόφασης για πιθανή αντικατάσταση του προέδρου του δικαστηρίου, Άχμεντ Ρεφάατ, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
Μαζί με τον Μουμπάρακ δικάζονται οι γιοι του Αλάα και Γκαμάλ, ο επιχειρηματίας Χουσέιν Σάλεμ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ-‘Αντλι και έξι συνεργατών του πρώην προέδρου, πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων είχαν ζητήσει την αντικατάσταση του προέδρου του δικαστηρίου κατηγορώντας τον ότι διεξάγει τις ακροαματικές διαδικασίες κατά τρόπο που «δεν συνάδει με τη δικαιοσύνη».
Το εφετείο του Καΐρου αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό στις 26 Δεκεμβρίου.
Η δίκη του βαριά άρρωστου Μουμπάρακ, ο οποίος εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου μετά τη μεγάλη λαϊκή εξέγερση, άρχισε στις 3 Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442