Έληξε η κατάληψη στο Τμήμα Μισθοδοσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Αποκλεισμένο από εργαζομένους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Τμήμα Μισθοδοσίας του, που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Το σχετικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζεται και το θέμα της εφεδρείας, κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Αποκλεισμένο από εργαζομένους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Τμήμα Μισθοδοσίας του, που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. \
Η κατάληψη έληξε λίγο πριν τις 11:00.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι αποδοχές τους βάσει του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου. Το σχετικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο ρυθμίζεται και το θέμα της εφεδρείας, κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και η κατάργηση του συνόλου των ειδικών επιδομάτων επιφέρουν σημαντικές μειώσεις στις τελικές αποδοχές κυρίως σε δύο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων:
* Μέχρι και 50% σε 100.000 μόνιμους υπαλλήλους που λάμβαναν υψηλά επιδόματα, όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, κυρίως σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
* Μέχρι και 40% στους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, ανεξάρτητες αρχές, ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου. Οι αμοιβές στις δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και στα επιχορηγούμενα νομικά πρόσωπα ξεπερνούν σήμερα τον μέσον όρο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζονται στις 22.000 ευρώ, από 20% έως και 57% σε μερικές περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαδήλωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στη Χιλή υπέρ της δωρεάν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
- Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει 1η Απριλίου το myCAR
- Συνταγή: Μαροκινό κοτόπουλο με μπασμάτι
- Στροφή της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική: «Πράσινο φως» για κέντρα απέλασης εκτός Ευρώπης
- Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν
- Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή 10.000 ακόμη στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Βάλε την κίνηση στη ζωή σου: Πέντε λεπτά κάνουν τη διαφορά
- Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πότε θα σαρώσει την Αττική – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442