Σχέδιο «ελεγχόμενης πτώχευσης» κομίζει στην Αθήνα ο Φίλιπ Ρέσλερ
Σχέδιο για τη διαδικασία «ελεγχόμενης πτώχευσης» της Ελλάδας φέρεται να κομίζει στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ. Το σχέδιο προβλέπει διαδικασία πτώχευσης, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Σχέδιο για τη διαδικασία «ελεγχόμενης πτώχευσης» της Ελλάδας φέρεται να κομίζει στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Ο κ. Ρέσλερ αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.
Σύμφωνα με τη δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το «σχέδιο Ρέσλερ» επεξεργάστηκαν ειδικοί, με προοπτική ένταξής του στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ (ESM).
Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει διαδικασία πτώχευσης, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, τη διαδικασία πρέπει να δρομολογήσει ανεξάρτητο σώμα που θα αναλάβει, αλλά και θα εποπτεύει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Προοπτικά αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό ESM.
Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM θα προχωρά σε δανειοδοτικά προγράμματα προς τις χώρες με πρόβλημα χρέους, μόνον εάν συμμετέχουν ικανοποιητικά οι πιστωτές τους.
Σε περίπτωση που πιστωτές και οφειλέτες δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, θα πρέπει αμφότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές να υπολογίζουν σε σοβαρές συνέπειες.
Δηλαδή οι μεν οφειλέτες θα αναγκαστούν να δεχθούν την πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία τους (του κράτους), οι δε πιστωτές υψηλές απώλειες.
Ο Γερμανός υπουργός έχει στις βαλίτσες του και το πολυδιαφημιζόμενο από τον ίδιο «μίνι σχέδιο Μάρσαλ» με στόχο την ανάπτυξη των επενδύσεων για την ενίσχυση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Ρέσλερ δεν τρέφει βεβαίως αυταπάτες, καθώς, σύμφωνα με την DW, γνωρίζει ότι η διαδικασία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την πορεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Παρ’ όλα αυτά πρέπει να γίνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα: γερμανικές υπηρεσίες, υπουργεία, οικονομικοί σύνδεσμοι, επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους για να δρομολογηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον δημόσιο τομέα και να αναβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας