
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία, όπου ανακοινώθηκε ότι οι αποφάσεις για την 6η δόση του δανείου θα ληφθούν στις αρχές Οκτωβρίου και η εκταμίευση των χρημάτων, εφόσον πάνε όλα καλά, θα γίνει στα μέσα του ίδιου μήνα.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία.
Στις 15:15 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,05% στις 847,95 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 46,5 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 844 – 857 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,20%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,40% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,25%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 0,04%.
Μεταξύ των μετοχών με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχώριζαν οι Εθνική (-0,65% στα 3,08 ευρώ), ΟΠΑΠ (αμετάβλητος στα 7,50 ευρώ), Eurobank (-3,36% στα 1,15 ευρώ). 3Ε (+0,78% στα 12,90 ευρώ), Alpha Bank (+0,62% στα 1,62 ευρώ) και ΕΛΠΕ (+4,58% στα 5,94 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 50 ήταν σε θετικό έδαφος, 52 σε αρνητικό, ενώ 46 ήταν αμετάβλητες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread του 10ετούς τίτλου υποχωρούσε στις 1.869 μονάδες (από 2.093) και η απόδοσή του στο 20,58% από 22,44%.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημείωσε ραγδαία πτώση στο 51,06% από 61,81% στο άνοιγμα της αγοράς.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε άνοδο 0,63% στις 5.371,07 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 ενισχυόταν κατά 0,63% στις 3.064,73 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν υψηλότερα κατά 0,96% στις 5.560,86 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.864,16 μονάδες με κέρδη 2,25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι «άνθρωποι-ρομπότ» κερδίζουν τους επενδυτές
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442