Περιοχές για καταυλισμούς Ρομά στην Αττική πρέπει να υποδείξει η ΚΕΔ, λέει το ΥπΕσ
Από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναμένει το υπουργείο Εσωτερικών να υποδείξει εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής, για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων στην Αττική, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
Από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναμένει το υπουργείο Εσωτερικών να υποδείξει εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής, για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων στην Αττική, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο «το υπουργείο συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής χρηματοδότησε την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων προκειμένου να αναθέσει μελέτη για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην Αττική για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων».
Προσθέτει δε ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε, «ωστόσο για να ανταποκριθεί στον αρχικό της στόχο, πρέπει οι διαθέσιμες εκτάσεις που υποδεικνύονται από τη μελέτη για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή του λεκανοπεδίου, να προωθούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις και να προσεγγίζουν το πρόβλημα σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων».
Το έγγραφο του υφυπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, για την «αύξηση παράνομης δράσης ομάδων στην περιφέρεια Αττικής», για τις σκέψεις του υπουργείου στο θέμα μετακίνησης των Ρομά στην Αττική διότι, όπως αναφέρει, «πολλές από τις παράνομες πράξεις (ξήλωμα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αφαίρεση καλωδίωσης και φωτισμού από τους δρόμους) χρεώνονται από τις τοπικές κοινωνίες σε Ρομά και μάλιστα αλλοδαπούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Ο Κωστούλας έχει σηκώσει στο… πόδι τα social media: «Η Ελλάδα αξίζει να πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα»
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442