Ανεπεξέργαστα δημοσιεύει, μετά το φιάσκο, το Wikileaks τα αμερικανικά τηλεγραφήματα
Χωρίς καμία επεξεργασία, στην πλειονότητά τους, «έριξε» στο Διαδίκτυο το Wikileaks το σύνολο των διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών που διαθέτει, μετά το φιάσκο με την ανεξέλεγκτη διαρροή τους που έχει θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ιστότοπου. Οι πέντε μεγάλες ξένες εφημερίδες που συνεργάστηκαν με την ιστοσελίδα για τη δημοσίευση προηγούμενων απόρρητων εγγράφων εξέφρασαν, σε κοινή τους ανακοίνωσή, την «έντονη λύπη» τους για την απόφαση του ιστότοπου, επισημαίνοντας πως οι πηγές των διαρροών μπαίνουν έτσι σε σοβαρό κίνδυνο.
Χωρίς καμία επεξεργασία, στην πλειονότητά τους, «έριξε» στο Διαδίκτυο το Wikileaks το σύνολο των διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών που διαθέτει, μετά το φιάσκο με την ανεξέλεγκτη διαρροή τους που έχει θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του ιστότοπου.
Οι πέντε μεγάλες ξένες εφημερίδες που συνεργάστηκαν με την ιστοσελίδα για τη δημοσίευση προηγούμενων απόρρητων εγγράφων εξέφρασαν, σε κοινή τους ανακοίνωσή, την «έντονη λύπη» τους για την απόφαση του ιστότοπου, επισημαίνοντας πως οι πηγές των διαρροών μπαίνουν έτσι σε σοβαρό κίνδυνο.
Την Παρασκευή, το σύνολο των 251.287 τηλεγραφημάτων από αμερικανικές πρεσβείες ανά την υφήλιο που είχαν διαρρεύσει στο Wikileaks δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα του ιστότοπου, χωρίς καμία διαγραφή ονομάτων και στοιχείων προσώπων που εμπλέκονται (όπως ήταν η πάγια πρακτική του Wikileaks για την προστασία των εμπλεκομένων).
Τα στελέχη του ιστότοπου έχουν αποφύγει επισήμως να κάνουν δηλώσεις για την απόφασή του Wikileaks. Βάσει όμως των μηνυμάτων τους στο Twitter, σημειώνει το Associated Press, φαίνεται να θεωρούν πως δεν είχαν άλλη επιλογή, μετά το «φιάσκο» της ανεξέλεγκτης διαρροής ολόκληρου του φακέλου.
Την Παρασκευή, οι New York Times, ο Guardian η Le Monde, το Spiegel, και η El Pais στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως «δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την αναίτια δημοσίευση όλων των τηλεγραφημάτων -και για την ακρίβεια, την καταδικάζουμε από κοινού».
Η κοινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στον ιστότοπο, καθώς δείχνει την αυξανόμενη απομάκρυνσή των μεγάλων ΜΜΕ από το Wikileaks -και ενώ το «φιάσκο» έχει υπονομεύσει την αξιοπιστία του site και εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει σημαντικά πηγές από το να του εμπιστευτούν εκ νέου απόρρητα στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
- Λούδης: «Για αυτό η Ελλάδα είναι το πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-136x85.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442