Την τριετή παραμονή συμβασιούχων στο Δήμο ζητά από το ΥΠΕΣ ο Γ.Καμίνης
Νομοθετική ρύθμιση για την τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης. Δύο από τους τομείς που «κινδυνεύουν» είναι ο τομέας καθαριότητας και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Νομοθετική ρύθμιση για την τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.
Όπως, άλλωστε, φάνηκε και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση αυτή έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων, ο κ. Καμίνης ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη, να ζητήσουν τη συνδρομή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα.
«Πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας» είπε ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας.
Η πρόταση του δημάρχου έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι από τον δήμο Αθηναίων αποχωρούν συστηματικά συμβασιούχοι απ’ όλους τους τομείς. Ήδη τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν 550 εργαζόμενοι, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Εμπαπέ, ο Βινίσιους, ο Ρονάλντο, ο Ντι Στέφανο και «η Ρεάλ που είναι σαν θρησκεία»
- Πόλεμοι εκτός, διαμάχες εντός – Ο Νετανιάχου αντιμέτωπος με εσωτερικό μέτωπο στο Ισραήλ
- «Διψάει τις Νύχτες»: Ο Όμηρος Πουλάκης σε μια σκοτεινή σόλο περφόρμανς στο ΔΘΠ
- Τι αλλάζει στα πρόστιμα της Εφορίας, κρυπτονομίσματα και μετρητά – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
- Youth Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
- Τα επτά βήματα που οδηγούν στην ευτυχία όσο περνούν τα χρόνια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το fuel pass – Η διαδικασία και τα ποσά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442