Ανοίγει (πάλι) ο δρόμος για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα
Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία στον Ελαιώνα του τεμένους για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην περιοχή της πρωτεύουσας κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία στον Ελαιώνα του τεμένους για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην περιοχή της πρωτεύουσας κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει σε τμήμα δημοσίου κτήματος της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα “σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία.
Συγκεκριμένα επελέγη κτίριο της πρώην Ναυτικής Βάσης Βοτανικού, το οποίο θα ανακαινισθεί και θα μετασκευασθεί.
Το τέμενος θα εξυπηρετεί 500 πιστούς και δεν θα διαθέτει μιναρέ. Η ανακατασκευή των κτιριακών δομών που θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.
Η διοικούσα επιτροπή του τεμένους θα αποτελείται από πέντε Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και δυο μουσουλμάνους από αναγνωρισμένες ενώσεις τους στην Αθήνα.
Ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442