Θα αποδειχθεί εάν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι μαξιμαλιστικό, δήλωσε ο Ιω.Κουκιάδης
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προσδιόρισε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος Ιωάννης Κουκιάδης. Απαντώντας ουσιαστικά στην πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π.Οικονόμου, ότι το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί στο σύνολό του, ο κ. Κουκιάδης δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί». Παραδέχθηκε πάντως πως η πίεση που ασκείται δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά.
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προσδιόρισε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος Ιωάννης Κουκιάδης. Απαντώντας ουσιαστικά στην πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π.Οικονόμου, ότι το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί στο σύνολό του, ο κ. Κουκιάδης δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η πίεση που ασκείται σε σχέση με τον χρόνο που πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά.
{{{ audio1 }}}
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σημείωσε πως η κυβέρνηση αποφασίζει τι θα πωληθεί και το Ταμείο θα προχωρά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κάθε περιουσιακού στοιχείου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, η προσπάθεια αξιοποίησης θα σταματά, τόνισε.
Ο ίδιος επισήμανε πως πέρα από όλα τα άλλα, πρέπει να συνεκτιμώνται και τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού. Εάν τα εργασιακά θέματα αντιμετωπιστούν θα μειωθούν οι αντιδράσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, παρατήρησε.
Ο κ. Κουκιάδης χαρακτήρισε «αποτυχημένο» το μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της Ανατολικής Γερμανίας και υπογράμμισε ότι το Ταμείο έχει στη διάθεσή του πολλούς τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, πέραν της πώλησης.
«Είναι ένα παρεξηγημένο θέμα, καθώς με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα μπορούσαμε να μειώσουμε το χρέος και όλη αυτή η περιουσία να αξιοποιείται υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Θα εξετάσουμε τις αποδοτικότερες λύσεις για κάθε περίπτωση» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442