«Εντός προθεσμίας» αποκατέστησε η TEPCO την ψύξη στη μονάδα της Φουκουσίμα
Η ιαπωνική ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power Co πέτυχε το στόχο που έθεσε το Τόκιο να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εντός τεσσάρων μηνών από τότε που σημειώθηκε το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά μέτρων που απαιτούνται για το κλείσιμο του σταθμού, όπως έχει εξαγγείλει το Τόκιο.
Η ιαπωνική ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power Co πέτυχε το στόχο που έθεσε το Τόκιο να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εντός τεσσάρων μηνών από τότε που σημειώθηκε το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.
Ο Γκόσι Χοσόνο, υπουργός της κυβέρνησης που διορίστηκε για να επιβλέπει τις προσπάθειες διαχείρισης της πυρηνικής κρίσης, δήλωσε ότι πιστεύει πως η εταιρεία Tokyo Electric πέτυχε το στόχο της να εγκαταστήσει ένα σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, το πρώτο μιας σειράς μέτρων που απαιτούνται για τη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού.
Η κυβέρνηση του Ναότο Καν, η οποία δέχεται πυρά επί εβδομάδες για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, είχε θέσει ως στόχο την 17η Ιουλίου για τη εγκατάσταση ενός συστήματος ψύξης για το πυρηνικό καύσιμο που παραμένει στους αντιδραστήρες.
«Θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους αρχικούς μας στόχους χάρη στις επίπονες προσπάθειες των εργατών που βρίσκονται στο σταθμό» δήλωσε ο Χοσόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442