Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας η δεύτερη θητεία του Μπαν Γκι-Μουν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση να παραμείνει ο Μπαν Γκι-Μουν για μια δεύτερη θητεία στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό του την 21η Ιουνίου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση να παραμείνει ο Μπαν Γκι-Μουν για μια δεύτερη θητεία στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Όπως προσθέτουν, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να εγκρίνει τον διορισμό του την 21η Ιουνίου. Καθώς δεν υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες, η έγκριση του διορισμού είναι βέβαιη.
Ο Μπαν Γκι-Μουν ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία του να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία. Πολλές χώρες είχαν εκφράσει τη στήριξή τους σε αυτόν, μεταξύ τους και η Ελλάδα.
Η θητεία του Γενικού Γραμματέα είναι πενταετής και αρχίζει τον Ιανουάριο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
- Ανταρκτική: Γραμματοκιβώτιο με βασιλική σφραγίδα στο …τέλος του κόσμου
- Γουόρεν Μπάφετ: Οι 7 χρυσές οικονομικές συμβουλές του «Σοφού της Όμαχα»
- Δώδεκα μήνες με τον Τραμπ: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με δασμούς και πολιτική αβεβαιότητα
- Ράμμος για Φλώρινα: Θα τραγουδάμε ό,τι θέλουμε σε όποια γλώσσα θέλουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442