WRC – Ράλι Ιταλίας 2011: Θρίαμβος του Sebastien Loeb
Με ρεσιτάλ οδήγησης, έχοντας το μειονέκτημα να εκκινεί πρώτος σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές, ο Γάλλος πέτυχε τη δεύτερη φετινή του νίκη, ενώ ο Mikko Hirvonen κέρδισε τη μάχη για τη δεύτερη θέση και τους τρεις βαθμούς της τελευταίας Ειδικής.
Ο Sebastien Loeb διπλασίασε τις φετινές του νίκες παραμένοντας στην κορυφή από το μεσημέρι της πρώτης μέρας μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Ο Mikko Hirvonen κέρδισε την τριπλή μονομαχία για τη δεύτερη θέση τη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα, κερδίζοντας τον Petter Solberg και εκμεταλλευόμενος μια άτυχη στιγμή του Sebastien Ogier, που έσπασε την πίσω ανάρτηση της Citroen DS3 WRC.
Επιπλέον, ο Φινλανδός της Ford κατέκτησε τη νίκη στην τελευταία Ειδική του αγώνα και τους τρεις βαθμούς που αυτή επιφέρει κι έτσι ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του ανάκαμψη μετά το κλατάρισμα που είχε την πρώτη μέρα.
Ο P. Solberg επίσης ήταν άτυχος τις δύο πρώτες μέρες, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το Turbo, ενώ ο Jari Matti Latvala εγκατέλειψε την πρώτη μέρα έπειτα από ατύχημα και επέστρεψε την επόμενη, για να τερματίσει τελικά στην 18η θέση, 34 λεπτά μακριά από την κορυφή. Μετά την επιστροφή του, ο Φινλανδός κέρδισε οκτώ Ειδικές Διαδρομές.
Πίσω από τον Mads Ostberg, την εξάδα έκλεισε ο Dani Sordo στο ντεμπούτο του MINI John Cooper Works WRC. Στον παρθενικό του αγώνα το αυτοκίνητο έδειξε αρκετά ταχύ (για αρχή) στα χέρια του Kris Meeke, ωστόσο ο Βρετανός στη συνέχεια αντιμετώπισε ορισμένα μηχανικά προβλήματα.