Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ την Πρωτομαγιά

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ την Πρωτομαγιά

Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση θα μείνει την Κυριακή η χώρα λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Θα επηρεαστούν ακόμη αρκετά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθώς και η σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το δίκτυο του μετρό την ημέρα της απεργίας.

Χεκίμογλου Αχιλλέας

Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση θα μείνει την Κυριακή η χώρα λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Την ίδια ημέρα, το Μετρό θα τερματίζει στο σταθμό της Πλακεντίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο ανήκει στον ΟΣΕ.

Θα επηρεαστούν ακόμη αρκετά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθώς και η σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το δίκτυο του μετρό την ημέρα της απεργίας.

Το Σάββατο δεν θα κυκλοφορήσουν:

Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αθήνας:

– Τα Intercity 74, 604, 605
– Η αμαξοστοιχία 610 (στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια)
– Το Ιntercity 91 (στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη)

Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας:

– Οι αμαξοστοιχίες 1558, 2530, 2533

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης:

– Η αμαξοστοιχία 753

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας:

– Τα δρομολόγια 1586 και 1587

Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

– Οι αμαξοστοιχίες 4434 και 4435

Μεταξύ Αεροδρομίου – Μαγούλας – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

– Τα δρομολόγια 4236 και 4237

Μεταξύ Αεροδρομίου – Α. Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας)

– Οι αμαξοστοιχίες 4136 και 4137

Μεταξύ Πειραιά – Α. Λιοσίων – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας)

– Τα δρομολόγια 4336 και 4337

Μεταξύ Πάτρας – Κιάτου:

– Το λεωφορείο Λ 23

Την Κυριακή:

Δεν θα κυκλοφορήσει καμία επιβατική και εμπορική αμαξοστοιχία του δικτύου, όπως και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου και Αθήνας – Πάτρας – Αθήνας. Επίσης, τα δρομολόγια 604 και 605 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ αναστέλλεται η αμαξοστοιχία 611 στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα.

Ακόμη, την Κυριακή δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Τη Δευτέρα:

Αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν πλήρως απαξιώσει.

Παράλληλα, ζητάει να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις βασικές αρχές στους Κανονισμούς Εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τα οργανογράμματα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο