Για περικοπές 7,5 δισ. ευρώ έως το 2015 δεσμεύτηκε η Λούκα Κατσέλη
Με περικοπές ύψους 7,5 δισ. ευρώ την τετραετία 2012-2015 θα συμβάλει το υπουργείο Εργασίας στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση της Λ.Κατσέλη με τον πρωθυπουργό. Ο Γ.Παπανδρέου θα συνεχίσει τις επαφές με τους υπουργούς που διαχειρίζονται κρίσιμα χαρτοφυλάκια την Τετάρτη, ενόψει της παρουσίασης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2012-15 την Παρασκευή.
Με περικοπές ύψους 7,5 δισ. ευρώ την τετραετία 2012-2015 θα συμβάλει το υπουργείο Εργασίας στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.
Αυτό προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνάντηση της αρμόδιας υπουργού Λούκας Κατσέλη με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πλαίσιο του μπαράζ επαφών που έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της δημοσιοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2012-15, την Παρασκευή.
Ειδικότερα, τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής σπατάλης, ενώ τα υπόλοιπα 4,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να προέλθουν από τον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας, για την οποία έχει τεθεί ο στόχος να μειωθεί από το 26% στο 12%.
Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις για το ίδιο θέμα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Την Τετάρτη θα συναντήσει στη 1:00 το μεσημέρι τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση, στις 2.00 μμ την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στις 3.00 μμ τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
- Μια αμήχανη κυβέρνηση παρακολουθεί την οικονομική κρίση να έρχεται χωρίς να κάνει τίποτα για αυτό
- Σέρρες: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη – Αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Παναθηναϊκός: Το κομβικό τάιμ-άουτ του Αταμάν που γύρισε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442