Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας κοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, εγκαταλείποντας δύο αεροσκάφη
Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ που διεξάγουν έρευνα ότι δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.
Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ που διεξάγουν έρευνα ότι δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.
«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο ελεγκτής αυτός δεν φρόντισε, όπως ήταν ευθύνη του, να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη» δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).
Ο Μπάμπιτ, που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή με 20 χρόνια προϋπηρεσία,τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εξετάζει το συμβάν, που σημειώθηκε νωρίς την Τετάρτη, μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).
Τα αεροσκάφη που εκτελούσαν τις δύο πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines, προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
Τα πληρώματα των δύο αεροσκαφών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον ασύρματο με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν, αλλά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές σε κοντινή εγκατάσταση της FAA από όπου τους δόθηκαν πληροφορίες.
«Ευτυχώς, σε καμία στιγμή κάποιο από τα αεροσκάφη δε βρισκόταν εκτός επαφής ραντάρ και το εφεδρικό μας σύστημα τέθηκε σε λειτουργία κι εγγυήθηκε την ασφαλή προσγείωση των δύο αεροσκαφών» είπε ο Μπάμπιτ.
Ο ελεγκτής, που έχει βαθμό επιτηρητή, είπε στους ερευνητές του NTSB που πραγματοποιούν έρευνα για το επεισόδιο ότι αποκοιμήθηκε για κάποια ώρα εν ώρα καθήκοντος, ανέφερε προκαταρτική αναφορά του συμβουλίου.
Ο ελεγκτής, σύμφωνα με το NTSB, εξήγησε ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα στο συγκεκριμένο ωράριο και ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442