Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε έξι νοσοκομεία επεκτείνονται οι έρευνες για τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών

Σε έξι νοσοκομεία επεκτείνονται οι έρευνες για τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, μπαίνουν -μετά το Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης- ακόμη έξι νοσοκομεία, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία και σε ποια ποσά ανέρχεται από την προμήθεια κυρίως ορθοπεδικών υλικών. Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Εύα Καϊλή, η ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού στο Ιπποκράτειο εκτιμάται, για την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/12/2009, σε 2.932.031 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, μπαίνουν -μετά το Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης- ακόμη έξι νοσοκομεία, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία και σε ποια ποσά ανέρχεται από την προμήθεια κυρίως ορθοπεδικών υλικών.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που θα ερευνηθούν προμήθειες για λαπαροσκοπικά και διεγέρτες, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για λαπαροσκοπικά και ορθοπεδικό υλικό, ενώ προγραμματίζονται έλεγχοι σε ορθοπεδικές κλινικές των Νοσοκομείων Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή, σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Η βουλευτής είχε απευθυνθεί με την ερώτησή της στο υπουργείο Υγείας και ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα γίνει ο καταλογισμός της ζημίας που υπέστη το Νοσοκομείο στις εμπλεκόμενες εταιρείες και τους γιατρούς, καθώς ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών και Υγείας έφερε στο φως μεγάλη οικονομική ζημία.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην περίπτωση του Ιπποκρατείου, ενημερώνει τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι για την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/12/2009, η ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού εκτιμάται, από το Σώμα των Επιθεωρητών σε 2.932.031 ευρώ.

Υπολείπονται ακόμη καταθέσεις από εμπλεκόμενους ιατρούς και εταιρείες, που καθυστερούν λόγω της συνεχόμενης αποχής των νομικών τους παραστατών, ο έλεγχος των στοιχείων αντίκρουσης, η κλήση για αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας και η έκδοση της καταλογιστικής πράξης στα εμπλεκόμενα ιατρικά στελέχη. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει την κ. Καϊλή ότι ο χρόνος περαίωσης του καταλογισμού εκτιμάται σε ένα μήνα από τη λήξη της αποχής των δικηγόρων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, στην ερώτηση που κατέθεσε, επισημαίνει ότι η διαδικασία δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο