Γρανίτα βερίκοκο (μερίδες τέσσερις) Υλικά -400 γρ. βερίκοκα φρέσκα ή από κονσέρβα χωρίς ζάχαρη -2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού -2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Εκτέλεση Βάζουμε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου). Περνάμε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με το χυμό […]
-400 γρ. βερίκοκα φρέσκα ή από κονσέρβα χωρίς ζάχαρη -2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού -2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (20 λεπτά περίπου). Περνάμε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με το χυμό τους. Προσθέτουμε το λεμόνι και τη ζάχαρη. Το τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο δοχείο στην κατάψυξη και το χτυπάμε κάθε τέταρτο για να γίνει αφράτο. Το σκεπάζουμε και το μισοπαγώνουμε. Σημείωση: Το βερίκοκο μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σας, στην ίδια ποσότητα.