Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού

Στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Στον δεύτερο σημερινό ημιτελικόν η Ένωση νίκησε τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό με 3-1 και στον τελικό της 16ης Απριλίου, στη Σάμο, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει την Κερατέα με εκτός έδρας νίκη (3-0).

Μπλόντζος Δημήτρης

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. Στον δεύτερο σημερινό ημιτελικόν η Ένωση νίκησε τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό με 3-1 και στον τελικό της 16ης Απριλίου, στη Σάμο, θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει την Κερατέα με εκτός έδρας νίκη (3-0).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιναλίστ θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελικό για πρώτη φορά. Από την πλευρά τους, οι Πράσινες έμειναν εκτός τελικού για πρώτη φορά ύστερα από πέντε συνεχείς παρουσίες τους, από το 2005 κι ένθεν, στις οποίες μέτρησαν ισάριθμες κατακτήσεις του τίτλου (το 2007 το φάιναλ-4 ματαιώθηκε).

Η Σάκουλα έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα, με σωρεία έξοχων υποδοχών, η Κις απέδειξε γιατί θεωρείται ίσως η κορυφαία πασαδόρος στο πρωτάθλημα, μοιράζοντας εκπληκτικά το παιχνίδι της ομάδας και σκοράροντας κρίσιμους πόντους. Η Ντελ Ρίο ήταν εξαιρετική στην επίθεση, ούσα η πρώτη σκόρερ της ΑΕΚ στην αναμέτρηση, ενώ η Κουτουξίδου ως αρχηγός, πήρε την ομάδα στην πλάτη της, τις στιγμές που έπρεπε. Οι Κιτρινόμαυρες πλέον βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος στις 16 Απριλίου στη Σάμο όπυ και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο Σαμαράς είχε υποδειγματικό κοουτσάρισμα. Δεν έχασε την ψυχραιμία του μετά την απώλεια του δεύτερου σετ και καθοδήγησε μαεστρικά τις παίκτριές του στο υπόλοιπο του αγώνα. Κίνηση-ματ του Ελληνα προπονητή, η μετατόπιση της Καλαϊτσίεβα σε ακραία και της (κεντρικής) Παπαγεωργίου σε διαγώνια, λόγω της απογοητευτικής εμφάνισης της στο πρώτο σετ ως ακραία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο σετ ήταν για γερά νεύρα! Η Ενωση με καταπληκτικό μπλοκ και επιθετικό σερβίς βρήκε τον τρόπο να «απαντήσει» στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό που είχε σχεδόν σε όλο το σετ το πάνω χέρι και έφερε το ματς στα ίσια, λίγο πριν ξυπνήσει η Ντελ Ρίο που με δικους διαδοχικούς πόντους έδωσε το σετ στην ομάδα της με 26-24.

Οι Πράσινες ανασυντάχθηκαν και μπήκαν δυναμικά στο 2ο σετ, παίρνοντας από νωρίς μία διαφορά 4 πόντων (9-5), που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του σετ, αφού την κράτησαν μέχρι το τέλος, φτάνοντας στο 1-1 με 25-21. Στο 3ο σετ ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κι έφτασε μέχρι τα μισά, προηγούμενος με 14-11. Η Ενωση όμως, με ένα απίστευτο ξέσπασμα 8-0 σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα λάθη των Πράσινων, πέρασε μπροστά με 19-14, που ήταν αρκετό για να της χαρίσει το σετ με 25-16.

Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά δεν θα άφηνε μία τέτοια μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη και το απέδειξε στο 4ο σετ. Με ένα +3 υπέρ της από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αύξησε κι άλλο τη διαφορά (+4, 15-11), με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μην μπορέσει να ξαναμπεί στο σετ και να ηττηθεί καθαρά με 26-24.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο