Η Έκθεση Κρασιού «Διονύσια 2011» στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών
Κάθε δεύτερη χρονιά, από το 2001, περισσότεροι από 120 οινοποιοί συναντούν τους φίλους του κρασιού, στην Έκθεση "Διονύσια". Πρόκειται για μια "γνωριμία" παραγωγών - καταναλωτών, με μέσο την γευστική δοκιμή των κρασιών. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 20.00, στο χώρο που φιλοξενείτε τα τελευταία 4 χρόνια, το Ζάππειο Μέγαρο.
Κάθε δεύτερη χρονιά, από το 2001, περισσότεροι από 120 οινοποιοί συναντούν τους φίλους του κρασιού, στην Έκθεση «Διονύσια». Πρόκειται για μια «γνωριμία» παραγωγών – καταναλωτών, μέσο της γευστικής δοκιμής των κρασιών. Φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 12 και 13 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 20.00, στο χώρο που φιλοξενείτε τα τελευταία 4 χρόνια, το Ζάππειο Μέγαρο.
Φέτος, οι χώροι είναι ιδανικοί για τις δοκιμές οίνων, με μεγάλη φωτεινότητα. Ο κάθε οινοπαραγωγός συμμετέχει με δικό του «τραπέζι» ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνά τα 6.000 άτομα. Φέτος μάλιστα οι προβλέψεις μιλούν για έναν αριθμό κοντά στις 10.000 άτομα. Οι οινόφιλοι καταναλωτές φαίνεται ότι δεν έχουν πτοηθεί από την κρίση της οικονομίας και πως η σχέση τους και η αγάπη τους για το προϊόν αυτό παραμένει σταθερή.
Όπως και στα προηγούμενα «Διονύσια», η συμμετοχή των οινοποιών θα συνοδευτεί από εκείνες των αποσταγματοποιών και εταιρειών εισαγωγής οίνων. Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι και η παρουσία πρωτοεμφανιζόμενων σε έκθεση οινοποιών.
Κάθε επισκέπτης της έκθεσης θα λαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και στη συνέχεια θα μπορεί να δοκιμάζει ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί, συνομιλώντας με τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς και τα στελέχη τους. Ανάμεσα στα κρασιά αυτά βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες και πλέον ακριβές φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα.
Οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις κρασιών και να επισκεφθούν την έκθεση οινικής αφίσας.
Ο διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Vinetum, Ντίνος Στεργίδης,δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία της έκθεσης και λέει χαρακτηριστικά: «Τα ελληνικά οινοποιεία έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με καινούργια προϊόντα και πιο χαμηλές τιμές και περιμένουν τον κόσμο για να τα παρουσιάσουν».{{{ map }}}
Το εισιτήριο της έκθεσης κοστίζει 10€ και ισχύει και για τις 2 ημέρες διεξαγωγής της. Τα Διονύσια 2011 πραγματοποιούνται και φέτος υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).
Πληροφορίες στο τηλ. 210 766 0560 ή στον επίσημο δικτυακό τόπο: www.dionyssia.gr