Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σοβαρεύτηκε και νίκησε ο Άρης, 85-69 την Μπουντιβέλνικ

Σοβαρεύτηκε και νίκησε ο Άρης, 85-69 την Μπουντιβέλνικ

Ο Άρης έκανε τα εύκολα δύσκολα, τσαλακώνοντας την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στο 1ο μέρος, αλλά τελικά νίκησε με 85-69 την Μπουντιβέλνικ στην πρεμιέρα του στο «Last 16» του Εurocup και ξεκίνησε θετικά την πορεία του προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Nτρούκερ: «Περήφανος που είμαι στον Αρη»!

Ο Άρης έκανε τα εύκολα δύσκολα, τσαλακώνοντας την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στο 1ο μέρος, αλλά τελικά νίκησε με 85-69 την Μπουντιβέλνικ στην πρεμιέρα του στο «Last 16» του Εurocup και ξεκίνησε θετικά την πορεία του προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «κίτρινοι» είχαν το πάνω χέρι στο 1ο μέρος και όλα έδειχναν μία άνετη επικράτηση, όμως ένα κάκιστο 3ο δεκάλεπτο ήταν αρκετό να αντιστρέψει το κλίμα, πριν το… επαναφέρει στα ίσια του στην 4η περίοδο. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μπράουν και Σλούκας.

Προβάδισμα με Μπράουν

Με τον Μπόμπι Μπράουν να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτά του με την φανέλα του Άρη και να πετυχαίνει 8 πόντους, οι κίτρινοι κατάφεραν με το τέλος ακριβώς της περιόδου να πάρουν, για πρώτη φορά στο ματς προβάδισμα 7 πόντων (22-15) και να αποκτήσουν ένα ελαφρύ προβάδισμα για την συνέχεια της αναμέτρησης.

Έπιασε διψήφια διαφορά και δεν την άφησε!

Ο Άρης είχε καταφέρει με το τέλος της 1ης περιόδου να χτίσει ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο στο 2ο έπρεπε να το διατηρήσει αλλά και να το διευρύνει. Για να το καταφέρει όμως αυτό χρειάστηκε ένα σερί 9-0 που μετέτρεψε το 24-20 σε 33-20 και εκτόξευσε την διαφορά από τους 4 στους 13, για την ομάδα του Ντρούκερ.

Η συνέχεια για τους «κίτρινους» ήταν ανάλογη, καθώς η διαφορά δεν έπεσε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου κάτω από τους 10, με το 41-30 να είναι το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ένα στοιχείο μάλιστα που ευνόησε τους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ ήταν η τρομερή αστοχία των αντιπάλων τους από την γραμμή των 6.75, από την οποία μετρούσαν 1/14 σουτ!

Επέστρεψε και τον άγχωσε

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Άρης στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι ένα 3λεπτο black out της ελληνικής ομάδας, πραγματοποίησαν σερί 9-0 και έφτασαν το σκορ σε απόστασης ενός καλαθιού.

Το ξέσπασμα αυτό της Μπουντιβέλνικ, όπως ήταν φυσικό, άγχωσε τους κίτρινους, που λίγο έλειψαν να χάσουν ακόμα και το προβάδισμα, πριν ανακτήσουν μια βραχεία κεφαλή 6 πόντων, για το 59-53 της 3ης περιόδου.

Δεν της άφησε περιθώρια

Ο, τι όνειρα έκαναν οι Ουκρανοί για διπλό στο Αλεξάνδρειο με τα τέλος του 3ου δεκαλέπτου, το σκότωσε ο Άρης στην έναρξη της 4ης περιόδου. Η ελληνική ομάδα μπήκε πεισμωμένη στο παρκέ και με σερί 24-5 τελείωσε μία και καλή το ματς, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 85-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 41-30, 59-53, 85-69.

ΑΡΗΣ: Μπράουν 23 (3), Ντάνστον 6, Ταπούτος 15 (1), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 6, Σκορδίλης 2, Μπορόβνιακ 11, Χρυσικόπουλος 2, Σλούκας 15 (1), Τάκερ 5 (1).

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ: Κις 10, Μόρλεϊ 14, Γουίλσον 14 (2), Ικόβλεφ, Στεφανίσιν 6, Ζαμπιρτσένκο, Λουκάσοφ 5 (1), Ανισίμοφ 12, Αγκαφόνοφ, Μπετς 8.

Ντρούκερ: «Περήφανος που είμαι στον Αρη»

Όλοι στον Αρη γνωρίζουν πως το μέλλον του Σαρόν Ντρούκερ στον πάγκο της ομάδας είναι δυσοίωνο και ο ισραηλινός τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην έχει καταλάβει τι… τον περιμένει. Ωστόσο ο Ισραηλινός τεχνικός στις δηλώσεις του μίλησε τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της ομάδας με τον ίδιο στο τιμόνι.

«Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι επαγγελματίας και κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και νιώθω καλά που είμαι εδώ και είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω. Είμαι χαρούμενος που έχω αυτούς τους παίκτες, μαζί πηγαίνουμε στον πόλεμο και ήμουν σίγουρος ότι θα αντιδράσουμε. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Αρη.

Στην συνέχεια μίλησε για το ματς και πως έφτασε η ομάδα του στην νίκη:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες, στο σύνολο, τη διοίκηση, γιατί αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά. Δεν είναι του στιλ μου, αλλά θέλω να πω ευχαριστώ στους φιλάθλους που μας στήριξαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι ένα σημάδι για το πώς αντιδράσαμε. Παίξαμε καλή άμυνα τρία δεκάλεπτα, είναι δύσκολο να παίξεις και για 40 λεπτά. Ξέραμε τι πρέπει να σταματήσουμε και τι όχι και οι παίκτες το εκτέλεσαν πολύ σωστά.

» Είμαι ευχαριστημένος γιατί ξεκινήσαμε με νίκη και με καλή διαφορά, που θα παίξει ρόλο και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Τάκερ θέλει πολύ να βοηθήσει την ομάδα και κάποιες φορές όταν θέλεις κάτι πολύ δεν σου βγαίνει. Εμείς τον στηρίζουμε, μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε καλή δουλειά στην άμυνα και σε άλλους τομείς του αγώνα».

Τέλος ο Ντρούκερ κατέληξε, λέγοντας για την πορεία της ομάδα:

«Παρά τις ήττες που έχουμε κάνει στην Ελλάδα, αν δούμε τη βαθμολογία, είμαστε μέσα στον στόχο μας. Είμαστε τρίτοι με άλλες τρεις ομάδες. Κοιτάμε και τις δύο διοργανώσεις, ρίχνουμε το βάρος στο πρωτάθλημα, μέσα από εκεί θα έρθει ο στόχος  που είναι η Ευρωλίγκα, αλλά δεν θα μας χαλούσε και μια διάκριση στην Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο