Εκατόμβη στη Βραζιλία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Περισσότεροι από 335 είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στην νοτιοανατολική Βραζιλία, στις ορεινές περιοχές κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο.
Περισσότεροι από 335 είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στην νοτιοανατολική Βραζιλία, στις ορεινές περιοχές κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο.
Σύμφωνα με το BBC, οι καταρρακτώδεις βροχές στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν κατολισθήσεις στην πόλη Τερεσόπολις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στους 1.000 υπολογίζονται οι άστεγοι.
Επίσης, στους 107 ανέρχονται οι νεκροί στην πόλη Νόβα Φριμπούργο, 140 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, ενώ στην πόλη Πετρέπολις σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.
Στις παραπάνω περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο τηλεφωνικό δίκτυο.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, όσο τα συνεργεία διάσωσης προσεγγίζουν απομακρυσμένες περιοχές που έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης.
Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που αγνοούνται και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί σημαντικά. Περισσότεροι από 800 διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν αγνοουμένους, ενώ έρευνες διεξάγουν και ελικόπτερα του Ναυτικού.
Έντονη είναι, επίσης, η ανησυχία για το ξέσπασμα επιδημιών.
Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.
Στις αρχές της εβδομάδας, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων στο Σάο Πάουλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442