Κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς από τη Gazzetta dello Sport αναδείχθηκε ο Πάου Γκασόλ, με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Λίνας Κλέιζα να βρίσκονται επίσης στην πρώτη 5άδα. Ο σταρ των Λος Αντζελες ψηφίζεται ως κορυφαίος για 3η συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνοντας φέτος 240 βαθμούς από παίκτες, προπονητές και δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Ακολούθησε με 118 βαθμούς ο πέντε φορές νικητής, Ντιρκ Νοβίτσκι (Ντάλας Μάβερικς), ενώ τρίτος ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) με 75 βαθμούς. Με… ελληνικό χρώμα έκλεισε η 5άδα, με τον Μίλος Τεόντοσιτς του Ολυμπιακού να συγκεντρώνει 58 ψήφους και να έρχεται στην 4η θέση και τον πρώην ερυθρόλευκο, Λίνας Κλέιζα (Τορόντο Ράπτορς), 5ο με 39 βαθμούς.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).