Χριστούγεννα με χιόνι ελπίζει να κάνει φέτος η… Αυστραλία
Οι παγωμένοι άνεμοι που φυσούν από την Ανταρκτική εμποδίζουν το καλοκαιρινό ξύπνημα των αγριολούλουδων στην ανατολική Αυστραλία και υπόσχονται για φέτος σπάνια λευκά Χριστούγεννα.
Οι παγωμένοι άνεμοι που φυσούν από την Ανταρκτική εμποδίζουν το καλοκαιρινό ξύπνημα των αγριολούλουδων στην ανατολική Αυστραλία και υπόσχονται για φέτος σπάνια λευκά Χριστούγεννα.
Στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια, στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, τα χιονοδρομικά κέντρα πανηγυρίζουν για τα δέκα εκατοστά χιονιού των τελευταίων ημερών, αντί να κλείνουν για το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου.
Το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο σε μια περιοχή όπου οι αρχές Δεκεμβρίου φέρνουν το αποκορύφωμα της ανθοφορίας.
«Ελπίζουμε ότι [το κρύο] θα διαρκέσει ακόμα πέντε μέρες για να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα» δήλωσε τη Δευτέρα στο AFP η Μισέλ Λόβιους, διευθύντρια ξενοδοχείου στο Σάρλοτ Πας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Οι μετεωρολόγοι διευκρίνισαν πάντως ότι η χιονόπτωση δεν είναι πρωτοφανής για τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε καταγράφονται άνεμοι από τον παγωμένο Νότιο Ωκεανό.
«Δεν είναι ασυνήθιστο να πέφτει λίγο χιόνι στις υψηλές κορυφές της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας κάθε ένα με δύο χρόνια [αυτή την εποχή]» ανέφερε ο Γκραντ Μπίαρντ της αυστραλιανής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Παγωμένος αέρας που πνέει με ταχύτητες έως και 100 χλμ την ώρα έφτασε μέχρι το Σίδνεϊ, όπου η θερμοκρασία στα περίχωρα έπεσε στους 9,8 βαθμούς Κελσίου.
Διαφορετική κατάσταση επικρατεί στη δυτική πλευρά της Αυστραλίας, όπου οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών απομόνωσαν την πόλη του Κάρναρβον, 900 χλμ βόρεια του Περθ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Σύλληψη 36χρονου για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία πολίτη
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442