Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νίκη του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα – Μάχη ψήφο με ψήφο δόθηκε στη Θεσσαλονίκη

Νίκη του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα – Μάχη ψήφο με ψήφο δόθηκε στη Θεσσαλονίκη

Τον Γιώργο Καμίνη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο ανέδειξαν οι κάλπες στους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά αντίστοιχα, μάχη δίνεται ψήφο με ψήφο στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννης Μπουτάρη.

Τον Γιώργο Καμίνη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο ανέδειξαν οι κάλπες στους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά αντίστοιχα, ενώ η μάχη δόθηκε ψήφο με ψήφο στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννη Μπουτάρη.

Για λεπτομερή αποτελέσματα σε δήμους και περιφέρειες, δείτε το μεγάλο αφιέρωμα του in.gr.

Στην Αθήνα, το προβάδισμα του Γ.Καμίνη ήταν ασφαλές, με αποτέλεσμα ο δήμος να αλλάζει χρώμα έπειτα από 24 χρόνια.

Στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Γκιουλέκας και Μπουτάρης έδωσαν μάχη στήθος με στήθος. Τελικά, επικράτησε ο Ι.Μπουτάρης με διαφορά μόλις 519 ψήφων, οδηγώντας τον Κ.Γκιουλέκα να ζητήσει επανακαταμέτρηση.

Στον Πειραιά ο Β.Μιχαλολιάκος πέτυχε ανατροπή της δημοσκοπικής εικόνας του α’ γύρου και πήρε το προβάδισμα. Το γεγονός σημαίνει ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών του Π.Μαντούβαλου στήριξε τελικά τον υποψήφιο από τη ΝΔ.

Αναλυτικά τα ποσοστά που έλαβαν οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου στους μεγάλους δήμους έχουν ως εξής:

Αθηναίων
Κακλαμάνης Νικήτας – 48,06%
* Καμίνης Γεώργιος – 51,94%

Θεσσαλονίκης
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος – 49,8%
* Μπουτάρης Ιωάννης – 50,2%

Πειραιώς
* Μιχαλολιάκος Βασίλειος – 51,8%
Μίχας Ιωάννης – 48,2%

Στη Πάτρα νέος δήμαρχος είναι ο Γιάννης Δημαράς με 53,63% έναντι του Δημήτρη Κατσικόπουλου από το ΠΑΣΟΚ με 46,37%. Θρίλερ με εναλλαγές στη Λάρισα όπου ο Κώστας Τζανακούλης από τη ΝΔ επικράτησε στο νήμα με 50,23% έναντι του Γιάννη Σάπκα με 49,77%.

Ανά περιφέρεια:

  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην Αλεξανδρούπολη ο Ευάγγελος Λαμπάκης είναι ο νέος δήμαρχος με 56,13%. Νεός δήμαρχος Δράμας είναι ο Κυριάκος Χαρακίδης (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 50,92% έναντι του Θωμά Μαργαρίτη με 49,08%. Στη Ξάνθη με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων ο υποψήφιος της ΝΔ Μιχάλης Στυλιανίδης κερδίζει με 50,22% έναντι 49,78% του Χρήστου Πούλιου του ΠΑΣΟΚ.

  • Αττικής

Περιστερίου
* Παχατουρίδης Ανδρέας – 65,56%
Κελάφας Δημήτριος – 34,44%

Καλλιθέας
* Ασκούνης Κωνσταντίνος – 59,43%
Κάρναβος Δημήτριος – 40,57%

Αιγάλεω
* Καρδαράς Χρήστος – 53,75%
Καλογερόπολος Δημήτριος – 46,25%

Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη
* Ιωακειμίδης Γεώργιος του Σάββα – 61,47%
Λογοθέτης Στυλιανός του Ξενοφώντος – 39,53%

Αγία Παρασκευή
* Ζορμπάς Βασίλειος – 51,62%
Γιαννακόπουλος Βασίλειος – 48,38%

Στη Κηφισιά επικράτησε 54,66% ο Νίκος Χιωτάκης από τη ΝΔ έναντι του Βασίλη Βάρσου από το ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωσε το 45,34%.

Στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προηγείται με 51,59% η Ευτυχία Αποστολάκη, χήρα του Γιώργου Αποστολάκη που σκοτώθηκε τη Δευτέρα, μόλις την επομένη του πρώτου γύρου όπου επικράτησε στον πρώτο γύρο. Αντίπαλός της είναι ο Χαράλαμπος Τομπούλογλου που συγκέντρωσε το 48,41%.


  • Βορείου Αιγαίου

Ο ανεξάρτητος Δημήτρης Βουνάτσος κέρδισε τη δημαρχία στη Λέσβο με 57,89% έναντι του Αριστείδη Χατζηκομνηνού με 42,11%.


  • Δυτικής Ελλάδας

Στο δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κέρδισε με 50,62% ο Παναγιώτης Κατσούλης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με αντίπαλο τον Γιώργο Πρεβεζάνο (από τη ΝΔ) που συγκέντρωσε το 49,38%.


  • Δυτικής Μακεδονίας

Στη Φλώρινα ο Ιωάννης Βοσκόπουλος κέρδισε με 55,27% σε βάρος του ανεξάρτητου Αιμίλιου Ασπρίδη με 44,73%. Νέος δήμαρχος Καστοριάς είναι ο ανεξάρτητος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης με 55,08% έναντι του Κωνσταντίνου Λιάντση με 44,92% από τη ΝΔ.


  • Ηπείρου


Ιωαννιτών
Φίλιος Φίλιππος – 54,8%
Γκόντας Νικόλαος – 45,92%

Αρταίων (στο 100%)
Παπαλέξης Ιωάννης – 53,57%
Παπαβασιλείου Γεώργιος – 46,43%

  • Θεσσαλίας

Βόλου
* Σκοτινιώτης Παναγιώτης – 52,25%
Μακρή Ζωή (Ζέττα) – 47,75%

Καρδίτσας
* Παπαλός Κωνσταντίνος – 54,36%
Βερίλλης Δομίνικος – 45,64%

  • Ιονίων Νήσων

Εύκολη η νίκη του Γιάννη Τρεπεκλή (ΝΔ) στη Κέρκυρα με 56,04% έναντι του ανεξάρτητου Αλέξανδρου-Χρήστου Αυλωνίτη με 43,96%.


  • Κεντρική Μακεδονία

Ο Ευάγγελος Μπαλάσκας (ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ) είναι ο νέος δήμαρχος Κιλκίς με ποσοστό 54,83% έναντι του 45,17% για τον Δημήτρη Τερζίδη. Στη Καλαμαρία στο σύνολο των ψήφων ο Θεόδωρος Μπακογλίδης του ΠΑΣΟΚ επικράτησε άνετα με 62,57% του ανεξάρτητου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυν) που συγκέντρωσε 37,43%.

Έκπληξη η εκλογή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πάχτα στο δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική με 51,67%.


  • Κρήτης

Ο Μανώλης Σκουλάκης είναι ο νέος δήμαρχος Χανίων με 53,70% έναντι του Γρηγόρη Αρχοντάκη με 46,30%. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Κουράκης κέρδισε στο Ηράκλειο από τον πρώτο γύρο.

  • Νοτίου Αιγαίου

Στη Ρόδο είχε εκλεγεί από το πρώτο γύρο ο Ευστάθιος Κουσουρνάς με 50,98%.

  • Πελοποννήσου


Ο Σταύρος Αργειτάκος επικράτησε στη Σπάρτη με 55,4% έναντι του 44,6% του Κωνσταντίνου Φούρκα.

  • Στερεάς Ελλάδας

Στη Χαλκίδα άνετη ήταν η νίκη του Θανάση Ζεμπίλη (ΝΔ) επί του Χρήστου Παγώνη (ΠΑΣΟΚ) με 55,58% έναντι του 44,42%.

Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος κέρδισε τη μάχη στη Στυλίδα με 54,49% έναντι της Αλέκας Καραγεωργίου-Σχορετσανίτη με 45,51%. Και οι δύο ήταν ανεξάρτητοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο