Στο 93′ «λυτρώθηκε» η Γιουνάιτεντ, πριν το ντέρμπι Λίβερπουλ-Τσέλσι
Το γκολ του Παρκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που χάρισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με 2-1 επί της Γουλβς και την έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με δύο βαθμούς λιγότερους από την Τσέλσι, η οποία την Κυριακή δοκιμάζεται στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Ο Οουεν Χάργκριβς ήταν ο μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης. Φούλαμ και Αστον Βίλα έμειναν στο 1-1, ενώ χωρίς νικητή (2-2) έληξαν και τα παιχνίδια Μπλάκπουλ-Εβερτον και Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ.
Το γκολ του Παρκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που χάρισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με 2-1 επί της Γουλβς και την έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με δύο βαθμούς λιγότερους από την Τσέλσι, η οποία την Κυριακή δοκιμάζεται στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Ο Οουεν Χάργκριβς ήταν ο μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης, καθώς τραυματίστηκε στο 5ο λεπτό, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ύστερα από δύο χρόνια. Φούλαμ και Αστον Βίλα έμειναν στο 1-1, ενώ χωρίς νικητή (2-2) έληξαν και τα παιχνίδια Μπλάκπουλ-Εβερτον και Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ.
Λύτρωση στο 93′
Αν και η Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στο να ακολουθήσει τα χνάρια της συμπολίτισσας, Σίτι, που στην προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-2 από τη Γουλβς, ο Παρκ της χάρισε το τρίποντο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους κόκκινους διαβόλους, καθώς στο 5ο μόλις λεπτό ο Χάργκριβς τραυματίστηκε και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον τον αντικατέστησε με τον Μπεμπέ. Οι γηπεδούχοι, όμως, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον τραυματισμό του συμπαίκτη τους και ήταν αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι γκολ, με τον Παρκ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Φλέτσερ και να κάνει το 1-0.
Οι «λύκοι» δεν το έβαλαν κάτω και ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, ενώ έφτασαν και στην ισοφάριση στο 66′ με τον Εμπανκς-Μπλέικ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, ο Παρκ χάλασε τα σχέδια της Γουλβς και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1 και χάρισε τη λύτρωση και την 2η θέση στη Γιουνάιτεντ.
Στα υπόλοιπα ματς
Αν και η Αστον Βίλα βρέθηκε κοντά στο να πανηγυρίσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της απέναντι στη Φούλαμ, ο Χάνγκελαντ της χάλασε τα σχέδια και με το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο Αλμπράιτον είχε ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό, αλλά οι «χωριάτες» δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Κράβεν Κότατζ.
Πολλές ανατροπές και τέσσερα γκολ είναι ο απολογισμός της αναμέτρησης της Μπλάκπουλ με την Εβερτον, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2. Ο Ερντλι άνοιξε το σκορ για την Μπλάκπουλ στο 9′, αλλά στο 13′ ο Κέιχιλ ισοφάρισε σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 48′ με τον Βόγκαν, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κόουλμαν πάγωσε τα χαμόγελα στο Μπλούμφιλντ Ρόουντ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
Στην 6η θέση σκαρφάλωσε η Σάντερλαντ, που επικράτησε με 2-0 της Στόουκ Σίτι εντός έδρας και άφησε πίσω της τη βαριά ήττα με 1-5 από την Νιούκαστλ στην προηγούμενη αγωνιστική. Πρωταγωνιστής του αγώνα και σκόρερ και των δύο τερμάτων των γηπεδούχων ήταν ο Ασαμόα Γκίαν (9′, 86′).
Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Μπέρμιγχαμ και Γουέστ Χαμ, ενώ η Μπλάκμπερν επικράτησε στην έδρα της με 2-1 της Γουέστ Χαμ.