Δύο χρόνια μετά, η Τουρκία αίρει τη φραγή στο YouTube
Δικαστήριο της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση που ίσχυε εδώ και πάνω από δύο χρόνια για το ΥοuTube, έπειτα από την απομάκρυνση των βίντεο που σατίριζαν τον ιδρυτή του κράτους Κεμάλ Ατατούρκ.
Δικαστήριο της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση που ίσχυε εδώ και πάνω από δύο χρόνια για το ΥοuTube, έπειτα από την απομάκρυνση των επίμαχων βίντεο που σατίριζαν τον ιδρυτή του κράτους Κεμάλ Ατατούρκ.
«Η απαγόρευση ήρθη» ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πρόσθεσε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε νωρίτερα επαφές με τη Google, στην οποία ανήκει το YouTube.
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του YouTube διευκρίνισαν όμως ότι τα επίμαχα βίντεο δεν απομακρύνθηκαν από την ίδια την εταιρεία: «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τρίτοι, και όχι το YouTube, έχουν προφανώς αφαιρέσει ορισμένα από τα βίντεο που προκάλεσαν το μπλοκάρισμα του YouTube, χρησιμοποιώντας την αυτόματη διαδικασίας παραπόνων για το copyright» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η φραγή στο YouTube, σε ισχύ από το Μάιο του 2008, είχε επικριθεί ακόμα και από τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του στο Twitter για να καταδικάσει το μέτρο ως υπερβολικό.
O Γκιούλ προειδοποίησε τότε ότι η διαδικτυακή λογοκρισία «εμποδίζει την Τουρκία να ενταχθεί στον κόσμο.
Η Άγκυρα άρχισε να μπλοκάρει δικτυακούς τόπους το 2007, όταν η κυβέρνηση πέρασε νόμο κατά του κυβερνοεγκλήματος, προκειμένου να καταπολεμήσει την παιδική πορνογραφία, τον ηλεκτρονικό τζόγο και την προπαγάνδα από τρομοκράτες.
Έκτοτε έχει δεχθεί εκκλήσεις για αναμόρφωση της νομοθεσίας από οργανώσεις για την ελευθερία του λόγου, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περισσότερη ελευθερία για τους Τούρκους χρήστες ζήτησε τον Ιούνιο ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία εμποδίζει την πρόσβαση σε πάνω από 5.000 δικτυακούς τόπους.
Οι περισσότεροι από αυτούς κρίθηκε ότι προσβάλλουν την «τουρκική ταυτότητα» ή αναφέρονται σε ευαίσθητα θέματα όπως ο τουρκικός στρατός και οι Κούρδοι.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας