Και το MySpace κατηγορούμενο για διαρροή ευαίσθητων δεδομένων
To MySpace και ορισμένες εταιρείες που διαθέτουν εφαρμογές για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έδωσαν σε διαφημιστές δεδομένα από τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν οι χρήστες, αποκάλυψε η Wall Street Journal, λίγες ημέρες μετά το αντίστοιχο ρεπορτάζ για το Facebook.
To MySpace και ορισμένες εταιρείες που διαθέτουν εφαρμογές για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έδωσαν σε διαφημιστές δεδομένα από τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιηθούν οι χρήστες, αποκάλυψε η Wall Street Journal, λίγες ημέρες μετά το αντίστοιχο ρεπορτάζ για το Facebook.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με το MySpace απέκτησαν πρόσβαση στους αριθμούς που χρησιμοποιούνται ως ταυτότητες των χρηστών (user ID). Οι αριθμοί αυτοί οδηγούν στα προφίλ των χρηστών που μπορεί να περιέχουν ονόματα, φωτογραφίες και άλλα προσωπικά δεδομένα.
Οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ότι παρέδωσαν τα δεδομένα, υποστήριξαν όμως ότι δεν υπάρχει θέμα αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, εν μέρει επειδή οι χρήστες δεν απαιτείται να καταχωρούν στα προφίλ τους τα πραγματικά τους ονόματα.
«Η γνώση ενός δημόσιου user ID δεν παρέχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.
Παραδέχτηκε πάντως ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων που τρέχουν στο MySpace μετέδιδαν τα user ID κατά παράβαση των όρων συνεργασίας: «Υπέπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας ότι αρκετοί δημιουργοί εφαρμογών ενδέχεται να έχουν παραβιάσει αυτούς τους όρους. Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά των δημιουργών αυτών» είπε ο εκπρόσωπος.
H αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα μετά το άρθρο της Wall Street Journal που κατηγορούσε για παρόμοια διαρροή δεδομένων το Facebook. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τα user ID των χρηστών του Facebook μεταδίδονταν σε διαφημιστές από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το παιχνίδι Farmville.
Την Πέμπτη, η διεύθυνση του Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής τα επίμαχα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας.
Το MySpace και η Wall Street Journal ανήκουν στον όμιλο News Corp. του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442