Συζητήσεις της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με το ΔΝΤ για τριετές δάνειο 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,3%
Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους, προσφέρει στην ΠΓΔΜ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους, προσφέρει στην ΠΓΔΜ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, μετά το πέρας των επαφών του στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Όπως ανέφερε ο κ. Στάβρεσκι, γίνεται λόγος για μία «ανοικτή γραμμή πίστωσης», που είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΔΝΤ, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη χωρών «με υγιή οικονομική πολιτική» για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η πρώτη που συζητά με το ΔΝΤ αυτό το νέο είδος πίστωσης», είπε.
Η προσφορά του ΔΝΤ θα εξεταστεί από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μαζί με τους εμπειρογνώμονες και τους επιχειρηματίες κι αν εγκριθεί, τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις κεφαλαίου, τη στήριξη του προϋπολογισμού και την αποπληρωμή δανείων, προσέθεσε.
Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου είναι τριετής, με επιτόκιο 1,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χούλιο Ενσίσο: Το καμάρι του Κααγκουαζού και η ελπίδα της Παραγουάης (vids)
- Ομιλία Ανδρουλάκη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Πολιτική αλλαγή, «πόλεμος» ενάντια στη δεξιά και «καρφιά» στους εσωκομματικούς αντιπάλους
- Ανταλλαγή πυρών: Τρεις νεκροί σε πλήγματα στην Ουκρανία – Ένα παιδί σκοτώθηκε σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία
- Κιμ Μπάσιντζερ: Η συγκινητική ανάρτηση με τον Μπρους Γουίλις για τα 39 χρόνια του Blind Date
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (28/3): Πού θα δείτε το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και το Super Cup της Superleague 2
- Πότε ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία
- Εύβοια: Μεθυσμένος 44χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας
- Κώστας Σλούκας: Η 300άρα, ο Γιουλ και ο… Παπανικολάου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442