Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για ένα «ροζ Βιάγκρα»

Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για ένα «ροζ Βιάγκρα»

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

«Η απόφαση δεν ήταν απλή, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άντρεας Μπάρνερ.

Οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν το γυναικείο αντίστοιχο του Viagra, του πρώτου φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία, το οποίο εδώ και δώδεκα χρόνια αποφέρει τεράστια κέρδη στη Pfizer.

Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα φάρμακο δεν έχει καταφέρει να καταλάβει τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Σε αντίθεση με το Viagra, το οποίο απλώς αυξάνει την αιμάτωση του πέους και δεν παρεμβαίνει στη λίμπιντο, η ουσία φλιμπανσερίνη της Boehringer σχεδιάστηκε για τόνωση της ερωτικής επιθυμίας σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτίμησε το περασμένο καλοκαίρι ότι το ροζ χάπι αφενός δεν είναι αποτελεσματικό και αφετέρου έχει υπερβολικές ανεπιθύμητες δράσεις. Στην τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών, το 15% των γυναικών έπαψε να παίρνει το φάρμακο λόγω παρενεργειών όπως κατάθλιψη, κόπωση και λιποθυμίες.

Η Boehringer αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιο.

Το 2004, η Pfizer σταμάτησε τις δοκιμές του Viagra σε γυναίκες λόγω ασαφών αποτελεσμάτων. Αργότερα το ίδιο έτος, η FDA απέρριψε ένα αυτοκόλλητο επίθεμα τεστοστερόνης της Procter & Gamble για τη γυναικεία λίμπιντο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο