Ο Σπανούλης «καθάρισε» την Εφές στην παράταση και ο Ολυμπιακός 77-75
Με τον Σπανούλη να τα κάνει...όλα στην παράταση και τους Νεστέροβιτς και Παπανικολάου να προσθέτουν άλλη μια καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στην παράταση της Εφές με 77-75.
Με τον Σπανούλη να τα κάνει…όλα στην παράταση και τους Νεστέροβιτς και Παπανικολάου να προσθέτουν άλλη μια καλή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στην παράταση της Εφές με 77-75.
Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε να προηγείται στο 3′ με 7-0 και στο 5′ με 11-2 έπειτα από ασίστ του Τεόντοσιτς και κάρφωμα του Νίλσεν. Το δεκάλεπτο βρήκε τους Πειραιώτες ένα πόντο μπροστά (19-18) με τον Τεόντοσιτς να είναι σε καλή μέρα.
Η Εφές Πίλσεν πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ στο 12′ με ένα τρίποντο του Τουντσερί και σιγά σιγά άρχισε να χτίζει μια διαφορά υπέρ της. Στο 16′ τρίποντο του Ρακόσεβιτς πήγε τους Τούρκους στο +8 (33-25) αλλά ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δέχτηκε μόνο 3 πόντους και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 33-36.
Με τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς σε μεγάλα κέφια οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν και πάλι το προβάδισμα ωστόσο οι παίκτες της Εφές έβρισκαν συνεχώς λύσεις και το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με ένα τρίποντο του Ρακόσεβιτς, που έβαλε μπροστά τους Τούρκους με 50-47.
Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 12-0 στο 4ο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά για 4 πόντους (55-59) αλλά στην συνέχεια οι 2 ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος με τον Παπαλουκά να αστοχεί σε νεκρό χρόνο σε τρίποντο ώστε να δώσει την νίκη στους Πειραιώτες.
Στην παράταση την παράσταση έκλεψε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Kill Bill με 8 δικούς του πόντους, ένα κλέψιμο και την ασίστ με την οποία ο Νεστέροβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ βοήθησε τα μέγιστα τους Πειραιώτες να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους επικρατώντας και της Εφές Πίλσεν με 77-75.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-33, 50-47, 65-65. Παράταση: 75-77
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».