Εκτός συνδυασμού έθεσε τον αδελφό του ο Π.Ψωμιάδης
Την απόφασή του να συμμορφωθεί και να μην περιλάβει στο συνδυασμό του τον αδελφό του Διονύση ανακοίνωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Τα σκάγια πήγαιναν αλλού, αλλά έπρεπε να το πει σε μένα» δήλωσε.
Την απόφασή του να συμμορφωθεί και να μην περιλάβει στο συνδυασμό του τον αδελφό του Διονύση ανακοίνωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Τα σκάγια πήγαιναν αλλού, αλλά έπρεπε να το πει σε μένα» δήλωσε ο Π.Ψωμιάδης.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι «έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα», συμπληρώνοντας με νόημα ότι κάποιοι γύρω από τον κ. Σαμαρά εμφανίζονται «βασιλικότεροι του Σαμαρά».
Ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του κόμματος και του είπε ότι δέχεται να μην περιληφθεί στον συνδυασμό του ο αδελφός του και αντιπρότεινε να μπει ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Σαμαράς δέχθηκε, χαρακτηρίζοντας την επιλογή του νεαρού πρώην βουλευτή καλή.
Τελικά, το ψηφοδέλτιο του κ. Ψωμιάδη για τους αντιπεριφερειάρχες στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας είναι:
- Χαλκιδικής: Γιώργος Ιωάννης, αντινομάρχης.
- Κιλκίς: Γκουντενούδης Χρήστος, αντινομάρχης.
- Πέλλας: Θεοδωρίδης Θεόδωρος, νομαρχιακός σύμβουλος.
- Ημαθίας: Καραπαναγιωτίδης Κωνσταντίνος, νομάρχης.
- Πιερίας: Μαυρίδου Σοφία, αντινομάρχης.
- Σερρών: Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος, πρώην δήμαρχος Σερρών.
- Θεσσαλονίκης: Τζιτζικώστας Απόστολος, πρώην βουλευτής.
Η Ρηγίλλης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όπως λένε στελέχη του κόμματος το μήνυμα κατά της οικογενειοκρατίας πέρασε θετικά. Σημειώνουν, δε, ότι η απόφαση της ηγεσίας είναι πως δεν θα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό περισσότερο από ένα μέλος κάθε οικογένειας.
* Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε: «Θυμίζουμε στον κ. Σαμαρά τον Πιραντέλλο: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Είναι οικογενειοκρατία ο αδελφός του Ψωμιάδη και δεν είναι ο γιος του Τζιτζικώστα.»
Την Τρίτη, στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας έστειλε τελεσίγραφο ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του τον αδελφό του.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπευε να βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Σαμαράς του διαμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής και τον προειδοποίησε ότι εάν επιμείνει η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια κρυφή λεπτομέρεια σε πορτρέτο της Άννα Μπολέυν ήταν «διάψευση κατηγοριών για μαγεία», λένε ιστορικοί
- Το «μυστικό» πίσω από το πρώτο ραντεβού
- Τσίπρας: «Ξέρω από που προέρχομαι, ξέρω που θέλω να πάμε – Ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση επιλέγω τη ζωή
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις μελλοντικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων – Σχέδια για έναν νέο παγκόσμιο χάρτη
- Μιλάνο – Κορτίνα 2026: 450 κιλά ζυμαρικά και 3.000 αυγά την ημέρα
- «Καυτές» δικογραφίες προ των πυλών της Βουλής
- Με δύο ταχύτητες η τεχνητή νοημοσύνη
- Τι σκέφτεται ο ρωσικός λαός για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ζητάει τη χρήση πυραύλων Ορέσνικ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442