Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έκρηξη με δύο νεκρούς σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Έκρηξη με δύο νεκρούς σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Χημική έκρηξη σημειώθηκε σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο εργαζόμενοι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις. Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο σε διάστημα ενός μήνα. Από την έκρηξη διαλύθηκε η αποθήκη, προκλήθηκαν ζημιές στην περιοχή, ενώ οι δύο εργάτες διαμελίστηκαν.

Χημική έκρηξη σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ στοίχισε τη ζωή δύο εργαζομένων, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους και κρατικά ΜΜΕ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό παραγωγής ενέργειας Χάι Πχονγκ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει ανατεθεί σε κινεζική εταιρία.

«Είναι η δεύτερη θανατηφόρα έκρηξη μέσα σε ένα μήνα σε αυτό το εργοστάσιο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, Τραν Χούου Ναμ.

Ο Ναμ είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς έξι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους ένας Κινέζος ειδικός, μετέφεραν δοχεία με χημικά από μια παλιά αποθήκη σε μια νέα. Δύο Βιετναμέζοι εργάτες σκοτώθηκαν επί τόπου. Οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη διέλυσε την αποθήκη, προκάλεσε ζημιές στην περιοχή και διαμέλισε τους δύο εργάτες που εξέπνευσαν, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα «Thanh Nien».

Η ακριβής σύνθεση των χημικών δεν είναι σαφής, είπε ο Ναμ. Οι Αρχές πήραν δείγματα για δοκιμές, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση από την κινεζική εταιρία που εκτελεί το έργο στην οποία υπέβαλαν αίτημα για πληροφορίες σχετικά.

Κινεζικές εταιρίες παραβιάζουν συχνά τους κανονισμούς ασφαλείας στο Βιετνάμ, σημείωσε ο Ναμ.

Την 17η Ιουλίου, άλλη μια χημική έκρηξη στο εργοστάσιο είχε στοιχίσει τη ζωή δύο Κινέζων εργαζόμενων και είχε τραυματίσει σοβαρά άλλους δυο εργάτες. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Κινεζικές εταιρίες αποσπούν το 90% των συμβολαίων για κατασκευές, εγκαταστάσεις και συντήρηση στο βιομηχανικό τομέα στο Βιετνάμ, περιλαμβανομένης της ενεργειακής βιομηχανίας, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ.

Οι παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας είναι συνήθειες, κατά τα δημοσιεύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο