Τροπολογία για ζητήματα μισθοδοσίας και αποδοχών στο Δημόσιο
Τροπολογία που αφορά ζητήματα αποδοχών και μισθοδοσίας στο Δημόσιο, κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Αφορά μεταξύ άλλων τη συμπερίληψη στις αποδοχές υπαλλήλων επιδομάτων και αποζημιώσεων, τη δυνατότητα υπέρβασης με υπουργική απόφαση, του ορίου των 80 εκτός έδρας ημερών μετακινήσεων κατ' έτος, για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Τροπολογία που αφορά ζητήματα αποδοχών και μισθοδοσίας στο Δημόσιο, κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.
Η τροπολογία προβλέπει:
1) Τη συμπερίληψη στις αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, των αντιπροέδρων, υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, καθώς και σε κείνα της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, επιδομάτων και αποζημιώσεων, σχετικών με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων της οργανικής τους θέσης, ή με την προσφορά υπηρεσιών σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές.
Αντίστοιχη διάταξη ισχύει, ήδη, για τους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών.
2) Τη δυνατότητα υπέρβασης με υπουργική απόφαση, του ορίου των 80 εκτός έδρας ημερών μετακινήσεων κατ’ έτος, για τους δημοσίους υπαλλήλους, με βάση έκτακτες ανάγκες και εφόσον δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό, που ασκεί τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά καθήκοντα.
3) Τη μισθολογική εξίσωση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τους προέδρους και αντιπροέδρους ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, όσον αφορά το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών.
4) Τη δυνατότητα καταβολής του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης, στο προσωπικό των Ολυμπιακών Αερογραμμών (όπως επίσης και σε κείνο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες), σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Σήμερα η απολογία του γκαλερίστα – «Πουλούσε έργο του Φασιανού που ήταν καταφανώς πλαστό»
- Ο Κάρλικ Τζόουνς αποτελεί προτεραιότητα για την Παρτιζάν
- Υποκλοπές: μια υπόθεση που γράφει παντού κυβέρνηση και Γρηγόρης Δημητριάδης με δικαστική βούλα
- Η σκανδαλώδης υπόθεση που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συνεργασία της Zara με τον John Galliano
- Ατύχημα στον δρόμο; Πώς να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου, χωρίς τηλέφωνα και αναμονές
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιστεί στη Λευκωσία
- Κομβικό παιχνίδι στη Βαλένθια για το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, «τελικός» με την Ντουμπάι για τον Παναθηναϊκό
- Πυρκαγιά στη Λιοσίων: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442