Απόλυτο νικών για την εθνική νέων μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό
Εύκολη αποστολή είχε η εθνική νέων ανδρών στην 3η αγωνιστική του
Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία. Η αυλαία στην Α’
φάση της διοργάνωσης έκλεισε με το 82-53 επί της Λετονίας και η Ελλάδα
έκανε το 3/3 σε αυτό το πρώτο μέρος.
Εύκολη αποστολή είχε η εθνική νέων ανδρών στην 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία. Η αυλαία στην Α’ φάση της διοργάνωσης έκλεισε με το 82-53 επί της Λετονίας και η Ελλάδα έκανε το 3/3 σε αυτό το πρώτο μέρος.
Ο Κώστας Μίσσας είδε όλους τους παίκτες του να συμβάλλουν από το τζάμπολ ακόμη της αναμέτρησης και να βοηθούν στο να χτιστεί γρήγορα μια διψήφια διαφορά (15-5), η οποία σταδιακά ανέβαινε. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 21-6, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε 30-12, η διαφορά έφτασε στο +21 (41-20, 19’) πριν το ημίχρονο κλείσει 43-25. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό με την Εθνική Νέων να φτάνει στην τελική επικράτηση με 82-53.
Σε αντίθεση με τη χθεσινή αναμέτρηση, όπου τα ηνία στο σκοράρισμα από νωρίς είχαν δύο παίκτες, σήμερα όλοι οι παίκτες συνέβαλλαν επιθετικά, αλλά και στη συγκομιδή των ριμπάουντ, με τον Ζήση Σαρικόπουλο να βρίσκεται στην πεντάδα και να παίρνει γρήγορα «κεφάλι» στον τομέα αυτό: Είχε ήδη 8 «σκουπίδια» στο πρώτο μισό του αγώνα.
*Την Κυριακή υπάρχει ρεπό στο πρόγραμμα, αλλά και τα γενέθλια του Νίκου Παππά, που σίγουρα θα αποτελέσουν αφορμή για μια ξεχωριστή βραδιά για την ελληνική αποστολή.
Τη Δευτέρα αρχίσει η Β΄ Φάση της διοργάνωσης στην οποία η Ελλάδα θα μπει με έξι βαθμούς με τις τρεις νίκες της από την Α΄ Φάση και θα αντιμετωπίσει την 3η του 2ου ομίλου που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.