
Οικολογικές γειτονιές: Σχεδιάζοντας τις πόλεις του αύριο
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στην προσπάθειά του για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και ανάδειξη βιώσιμων μοντέλων αστικής ανάπτυξης, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών […]
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συνεπές στην προσπάθειά του για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και ανάδειξη βιώσιμων μοντέλων αστικής ανάπτυξης, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και στην περαιτέρω κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας οικολογικών γειτονιών και σταδιακής μεταμόρφωσης των αστικών μας ιστών σε βιώσιμα μοντέλα, στο πρότυπο και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, υπό το πρίσμα της ανάγκης προσαρμογής -ιδιαίτερα των μεσογειακών πόλεων- στις κλιματικές αλλαγές.
Στην διημερίδα θα αναδειχθούν θεματικές, όπως η ιστορική εξέλιξη του αστικού τοπίου, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη, η βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και υδατικών πόρων, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν παραδείγματα Ευρωπαϊκών πόλεων, που κέρδισαν το στοίχημα της πράσινης ανάπτυξης, με ταυτόχρονη διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς τους στην ευρωμεσογειακή πραγματικότητα.
Τις θεματικές της διημερίδας θα αναπτύξουν εκπρόσωποι της πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής/ακαδημαϊκής κοινότητας, περιβαλλοντικών ΜΚΟ και κινήσεων πολιτών.
Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «τα Παιδία δεν παίζει», μια παραγωγή της Anemon Production, σε σκηνοθεσία Αγγελής Ανδρικοπούλου και Αργύρη Τσεπελίκα.
in.gr
- Διαμαρτυρία-έπος από τους οπαδούς της Γκλάντμπαχ: «Να μην αγοράσει κανείς λουκάνικα και μπύρες»
- Η εποχή της αντι-φιλοδοξίας: Γιατί σταματήσαμε να ζούμε για να δουλεύουμε
- Ο Ρέιφ Φάινς θέλει να δει την Τίλντα Σουίντον στον ρόλο του Βόλντεμορτ
- Οχιά δάγκωσε 13χρονο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Fuel Pass: Απάτη με SMS – Πώς μπορούν να σας αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς
- Μπετσίροβιτς: «Έχει χαρακτήρα νικητή, ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final Four»
- Σακελλαρίδης: Το μήνυμα της Ανάστασης ας είναι ισχυρότερο από τη βαρβαρότητα – Πάλι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας ο Μητσοτάκης
- Τραγωδία στην Καβάλα: Ένα 3χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση ταξί με ΙΧ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442