Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, μεικτό κλείσιμο -τελικά- στη Γουόλ Στριτ
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα την οποία τροφοδότησαν τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης. Στο κόκκινο έκλεισε τελικά ο Dow Jones, μετά από μία συνεδρίαση που είχε κινηθεί σε θετικό έδαφος.
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη
Δευτέρα την οποία τροφοδότησαν τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία
της Ευρωζώνης. Στο κόκκινο έκλεισε τελικά ο Dow Jones, μετά από μία
συνεδρίαση που είχε κινηθεί σε θετικό έδαφος.
Στην Ευρώπη, η αρκετά υψηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Απρίλιο (κατά 0,8% μηνιαία και 9,5% ετήσια) επανέφερε την πίστη των αγορών στην ανάκαμψη και αντιστάθμισε τα δημοσιεύματα περί πιθανής προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης.
Στο πράσινο έκλεισαν οι περισσότερες μετοχές τραπεζών. H υποβάθμιση της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας από τη Moody’s ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών.
Μεγάλη χαμένη της σημερινής συνεδρίασης όμως ήταν η μετοχή της ΒΡ, λόγω των επιπτώσεων της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό.
Το γενικό θετικό κλίμα των αγορών μεταφέρθηκε αρχικά και στη Νέα Υόρκη. Οι δείκτες όμως άρχισαν να υποχωρούν μετά την είδηση της ελληνικής υποβάθμισης, η οποία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των αγορών για τις επιπτώσεις των ευρωπαϊκών μέτρων λιτότητας στην ανάκαμψη.
Οι περισσότερες μετοχές χρηματοπιστωτικών έκλεισαν με τελικά με απώλειες. Ενισχυμένες οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας.
Στη
Φρανκφούρτη, ο DAX30 ενισχύθηκε κατά 1,28% στις 6.125,00 μονάδες
και ο CAC40 στο Παρίσι
έκλεισε με άνοδο 1,98% στις 3.626,04 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 5.202,13
μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.190,89 μονάδες με πτώση 0,2% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 2.243,96 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.089,63 μονάδες με πτώση 0,18%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442