Δεκάδες νεκροί στην κεντρική Αμερική από το πέρασμα της Αγκαθα
Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί, ενώ σε πολλές χιλιάδες ανέρχονται οι πληγέντες, από την επέλαση της τροπικής καταιγίδας Αγκαθα στην κεντρική Αμερική. Το ισχυρότερο χτύπημα έχει δεχτεί η Γουατεμάλα, που μετρά τουλάχιστον 75 νεκρούς.
Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί, ενώ σε πολλές χιλιάδες ανέρχονται οι πληγέντες, από την επέλαση της τροπικής καταιγίδας Αγκαθα στην κεντρική Αμερική.
Σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας, οι νεκροί στη χώρα είναι 73 ανέρχονται, ενώ σε 75.000 ανέρχονται οι πληγέντες.
Η εφημερίδα Πρένσα Λίμπρε τονίζει στην ιστοσελίδα της πως οι νεκροί ανέρχονται στους 80. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 40 νεκρούς.
Περισσότερο απ’ όλες τις περιοχές της χώρας επλήγη το Σαν Αντόνιο Παλόπο, όπου οι βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση εδαφών, με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες κατοικίες να καταστραφούν.
Οι αρχές διεμήνυσαν πως οι σοροί των νεκρών θα ενταφιάζονται αμέσως, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι επιδημίες. Το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας θα παραμείνει κλειστό για το επόμενο πενθήμερο.
Στο γειτονικό Σαλβαδόρ, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χόρχε Μελέντες ανακοίνωσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και δήλωσε πως άλλοι δύο αγνοούνται, μετά το πέρασμα της καταιγίδας. Ο πρόεδρος Μαουρίσιο Φούνες κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «κρίσιμη».
Στην Ονδούρα αναφέρθηκαν οκτώ νεκροί και πολλές χιλιάδες είναι οι πληγέντες, ενώ σημαντικές είναι και οι υλικές ζημιές.
ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τεχνητή Νοημοσύνη και Απασχόληση: Ποιους κλάδους χτυπά πρώτα;
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος
- «Καυτός» Ελ Κααμπί: Ο Μαροκινός έχει περισσότερα γκολ από πέντε ομάδες της Super League
- Καιρός: Συννεφιασμένος την Κυριακή με σημάδια βελτίωσης – Πότε και πού αναμένονται βροχές και χιόνια
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)












































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442