Πρόστιμο ρεκόρ θα καταβάλλει η Toyota στις ΗΠΑ για τις ανακλήσεις
Την καταβολή των 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών θα προτιμήσει η Toyota αντί της δικαστικής οδού για την διευθέτηση του προστίμου μαμούθ που της επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τους χειρισμούς της στο θέμα των ανακλήσεων. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της αδυναμίας της να πληροφορήσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για τα ακριβή αίτια που […]
Την καταβολή των 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών θα προτιμήσει η Toyota αντί της δικαστικής οδού για την διευθέτηση του προστίμου μαμούθ που της επιβλήθηκε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τους χειρισμούς της στο θέμα των ανακλήσεων.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της αδυναμίας της να πληροφορήσει εγκαίρως τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην ανάκληση περισσότέρων των 9 εκατομμυρίων οχημάτων της παγκοσμίως και είναι το υψηλότερο που μπορούν να επιβάλουν οι αμερικανικές αρχές.
Όπως αναφέρουν οι πηγές η Toyota δεν θα υποβάλλει ένσταση για το πρόστιμο το οποίο της επιβλήθηκε από τις αμερικανικές αρχές στις 5 Απριλίου και πρέπει να καταβληθεί εντός 30 ημερών, προτιμώντας να λήξει το θέμα εξωδικαστικά, με την καταβολή του.
Το ύψος του ποσού μπορεί να αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 2% των εσόδων που αναμένει η Toyota για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2010 ωστόσο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας