Η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2009
Η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη. Συνολικά, το 2009 η οικονομία συρρικνώθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό (-4,8%) από το 1949.
Η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 (η τελευταία από την Ομάδα των Επτά), όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.
Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, περίοδος η οποία είναι η μεγαλύτερη από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, το 1955.
Συνολικά, το 2009 η οικονομία συρρικνώθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό (-4,8%) από το 1949. Στους 18 μήνες που διάρκεσε η ύφεση, ο κρατικός δανεισμός αυξήθηκε κατά 178 δισ. λίρες, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6%.
Ωστόσο, στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 το ΑΕΠ αυξήθηκε οριακά, κατά 0,1%, σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,2%.
Σημάδια ανάκαμψης παρατηρούνται και στην αγορά εργασίας, καθώς τον Δεκέμβριο η ανεργία υποχώρησε για πρώτη φορά τους 18 τελευταίους μήνες.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.