Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, μία ημέρα μετά το εκρηκτικό ράλι 7% που πυροδότησε η αλλαγή του κλίματος στις αγορές για την ελληνική οικονομία, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης Εθνική και ΕΛΠΕ.

27

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης,καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.

Στη 13:25 ο γενικός δείκτηςυποχωρούσε κατά 0,62% στις 2.409,95 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 130,5 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει έως τις 2.442 μονάδες.

Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες 0,61%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζειάνοδο 0,45% και της μικρής κεφαλοποίησηςενισχύεται κατά 0,74%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται,97 ενισχύονται,76 υποχωρούν και148 παραμένουν αμετάβλητες.

Η Εθνική Τράπεζα (+1,63% στα 21,83 ευρώ) είναιστο επίκεντρο της συνεδρίασης, καθώς αργότερα εντός της ημέρας συνεδριάζει το ΔΣ για την εκλογή νέου προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλο του ομίλου, σε αντικατάσταση του Τάκη Αράπογλου, που κατέχεικαι τις δύο θέσεις. Απόστολος Ταμβακάκης και Β.Ράπανος θα αναλάβουν τις θέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και τουπροέδρου αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο και τα Ελληνικά Πετρέλαια (-1,33% στα 8,19 ευρώ), καθώς το ΔΣ συνεδριάζει εντός της ημέρας για την εκλογή νέου προέδρου. Τον Τίμο Χριστοδούλου θα αντικαταστήσει ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

Σε αρνητικό έδαφος είναι, μεταξύ άλλων, οι Alpha Bank (-0,51% στα 9,79 ευρώ), Eurobank (-2,30% στα 9,77 ευρώ), ΔΕΗ (-2,03% στα 13,48 ευρώ),Τρ.Πειραιώς (-2,43% στα 10,45 ευρώ), Τρ.Κύπρου (-1,39% στα 4,97 ευρώ), Αγροτική (-1,07% στα 1,85 ευρώ), 3Ε (-2,37% στα 14,84 ευρώ)και Ελλάκτωρ (-2,42% στα 5,64 ευρώ).

Οιευρωπαϊκές αγορές είναι σε αρνητικό έδαφος,ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,16%, στο Παρίσι ο CAC-40 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,01%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,11%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο