Αιφνιδιασμός από την απόφαση της ING να εγκαταλείψει την ασφαλιστική αγορά
Αιφνιδιασμό προκάλεσε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά η απόφαση της ING να «σπάσει» στα δύο, διαχωρίζοντας τις τραπεζικές από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, με την προοπτική να εγκαταλείψει πλήρως τις ασφάλειες έως το 2013.
27
Αιφνιδιασμό προκάλεσε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά η απόφαση της ING να «σπάσει» στα δύο, διαχωρίζοντας τις τραπεζικές από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, με την προοπτική να εγκαταλείψει πλήρως τις ασφάλειες έως το 2013.
Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει η Ναυτεμπορική, οποία επηρεάζει άμεσα το μέλλον και της ελληνικής αγοράς, λόγω της πολύ ισχυρής παρουσίας της ING (μέσω της ING Ελλάδος) στη χώρα μας.
Το σχέδιο της μητρικής προβλέπει αλλαγές στην οργανωτική δομή με τη διάσπαση σε δύο επιχειρηματικές μονάδες, την αποεπένδυση του ομίλου από τον κλάδο των ασφαλειών και την αποπληρωμή σχεδόν 5 δισ. ευρώ σε κυβερνητική βοήθεια έως το τέλος του έτους.
Από τις ανακοινώσεις του ομίλου προκύπτει ακόμη ότι η αποεπένδυση θα πρέπει να γίνει το αργότερο σε διάστημα τεσσάρων ετών, χωρίς σε αυτή τη φάση να προσδιορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Παράγοντες της ING Ελλάδος μιλώντας στην εφημερίδα δήλωσαν ότι ο όμιλος θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την πώληση είτε του συνόλου της ασφαλιστικής δραστηριότητας είτε για την τμηματική πώληση της δραστηριότητας – ανά περιοχή, ενώ αν δεν καταλήξει θετικά σε αυτή του την προσπάθεια θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την πώληση μετοχών. Δεν αποκλείεται για την αποεπένδυση να ακολουθηθούν και οι δύο διαδικασίες.
Ο όμιλος ING απασχολεί 450 εργαζόμενους περίπου, κατέχει τη δεύτερη θέση στον κλάδο Ζωής με μερίδιο 13% και διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 210.000 ασφαλισμένους, σύμφωνα με στοιχεία του 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442