Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, διεκδικώντας καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων, ύστερα από την αποκάλυψη αρκετών σκανδάλων για διακίνηση και κατάχρηση προσωπικών στοιχείων και τη θέσπιση νομοσχεδίου που επιτρέπει την ηλεκτρονική κατασκοπεία κατά τη διεξαγωγή ερευνών.
103
Τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές μετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο, διεκδικώντας καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων, ύστερα από την αποκάλυψη αρκετών σκανδάλων για διακίνηση και κατάχρηση προσωπικών στοιχείων και τη θέσπιση νομοσχεδίου που επιτρέπει την ηλεκτρονική κατασκοπεία κατά τη διεξαγωγή ορισμένων ερευνών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, και 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις συλλόγων, συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων.
«Πρέπει να πούμε ένα σαφές όχι στη μανία της παρακολούθησης από την κυβέρνηση, πρέπει να πούμε όχι ύστερα από δύο εβδομάδες, στις βουλευτικές εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου», δήλωσε η Κλόντια Ροθ του κόμματος των Πρασίνων.
Ο επικεφαλής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν Τίλο Βάιχερτ είπε ότι «η παρακολούθηση και η λογοκρισία» απειλούν σήμερα τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και την ελευθερία της έκφρασης.
«Με ορισμένα προσωπικά δεδομένα, οι εταιρίες μπορούν να καταστήσουν τους ανθρώπους πειθήνια όργανα, χωρίς αυτοί καν να το αντιληφθούν», κατήγγειλε.
«Μόνο προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούν: υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούνται, που υφίστανται διακρίσεις» από τους οποίους αφαιρούν την ελευθερία, είπε.
Ύστερα από σειρά σκανδάλων για διακίνηση εμπιστευτικών προσωπικών δεδομένων (τραπεζικών στοιχείων, διευθύνσεων, συνηθειών κ.ά.) η γερμανική κυβέρνηση ενίσχυσε με νομοθετικά μέτρα την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ωστόσο αντιτρομοκρατικός νόμος που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση CDU-SPD και ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη του 2008 επιτρέπει παρακολουθήσεις και «έρευνες μέσω διαδικτύου» από την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
- Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα προτείνει προσωρινά μέτρα για την αύξηση των τιμών ενέργειας στις 22 Απριλίου
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442